Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2022, 16:56
Čas čítania 1:15
Ivan Koribanič

Robert Lewandowski potvrdil odchod z Bayernu Mníchov po 8 rokoch. Záujem vraj prejavila Barcelona

Robert Lewandowski potvrdil odchod z Bayernu Mníchov po 8 rokoch. Záujem vraj prejavila Barcelona
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT BAYERN MNÍCHOV FUTBAL NEMECKO ROBERT LEWANDOWSKI
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po remíze s Wolfsburgom 2 : 2 šiel Lewandowski pred sektor hostí – fanúšikov Bayernu, ktorým zatlieskal. To sa vo všeobecnosti dá interpretovať ako symbol rozlúčky.

Útočník Bayernu Mníchov a momentálne jeden z najlepších zakončovateľov na svete Robert Lewandowski chce opustiť nemecký klub, píše Eurosport.

Mediálne špekulácie potvrdil aj sám hráč po poslednom zápase sezóny proti Wolfsburgu. „Dnes to bol pravdepodobne môj posledný zápas za Bayern. Nemôžem to povedať s istotou, ale je to veľmi pravdepodobné. Svoju zmluvu nepredĺžim.“ Pred zápasom sa k téme vyjadril aj športový riaditeľ Bayernu Hasan Salihamidžić. Ten potvrdil, že hráč požiadal o odchod z klubu.

Po remíze s Wolfsburgom 2 : 2 šiel Lewandowski pred sektor hostí – fanúšikov Bayernu, ktorým zatlieskal. To sa vo všeobecnosti dá interpretovať ako symbol rozlúčky.



Robert Lewandowski má zmluvu platnú do leta 2023. Potenciálny záujemca teda bude musieť za útočníka zaplatiť. Podľa portálu Transfermarkt je Lewandowského hodnota 50 miliónov eur. Cena sa odvíja aj od veku hráča, teda 33 rokov. Jeho najvyššia dosiahnutá hodnota bola v roku 2018, vtedy mal Lewandowski hodnotu 90 miliónov eur.

Medzi záujemcov o jeho služby patrí v súčasnosti španielska FC Barcelona. Tá však prednedávnom angažovala gabonského útočníka Pierra-Emericka Aubameyanga. Barcelona údajne ešte nepredložila žiadnu konkrétnu ponuku.

Robert Lewandowski prestúpil do Bayernu Mníchov z Borussie Dortmund v roku 2014. Za Bayern odohral 374 zápasov, strelil v nich 344 gólov a pridal 72 asistencií. Dosiahol celkovo 19 trofejí a 86 individuálnych ocenení. So svojou „poslednou sezónou“, ako ju hráč označil, sa rozlúčil ziskom trofeje pre najlepšieho strelca ligy.

Bayern Mníchov má ako súčasnú náhradu za Roberta Lewandowského Ghančana Erica Maxima Choupa-Motinga. Ten má takisto 33 rokov. Okrem toho má klub na hosťovaní aj Holanďana Joshuu Zirkzeeho, 20-ročného útočníka, ktorý by po odchode Poliaka mohol nájsť v klube uplatnenie. Okrem iného sa vraj Bayern Mníchov zameral aj na príchod Sadia Maného z Liverpoolu.

Späť
Zdieľať
Diskusia