Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2022, 17:32
Čas čítania 0:46
Martin Adam Pavlík

Americkej basketbalistke Brittney Grinerovej moskovský súd predĺžil väzbu o ďalší mesiac. Môže ísť o účelové naťahovanie procesu

Americkej basketbalistke Brittney Grinerovej moskovský súd predĺžil väzbu o ďalší mesiac. Môže ísť o účelové naťahovanie procesu
Zdroj: Getty Images/Christian Petersen-Staff
ZAUJÍMAVOSTI BRITTNEY GRINEROVÁ DROGY RUSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dohľad nad Grinerovej prípadom sa presunul na Úrad osobitného prezidentského vyslanca pre záležitosti rukojemníkov.

O prípade americkej basketbalistky Brittney Grinerovej z WNBA sme ťa informovali naposledy v marci. Vo februári jej po prílete na moskovské letisko v batožine údajne našli konopný olej do elektronickej cigarety. Zadržali ju za prevoz drog a hrozí jej až 10 rokov väzenia.

Vyšetrovacia väzba sa jej mala skončiť vo štvrtok 19. mája, podľa Yahoo News však moskovský súd v piatok 13. mája basketbalistke predĺžil väzbu až o mesiac. Oznámil to jej ruský právnik. Ako sme avizovali v predchádzajúcom článku, Grinerovej by podľa amerických médií mohla v celej veci priťažiť skutočnosť, že je homosexuálne orientovaná.

Hviezda americkej ženskej basketbalovej WNBA a dvojnásobná olympijská šampiónka Brittney Grinerová odchádza po vypočutí zo súdnej siene na predmestí Moskvy. Grinerová sa pokúsila z krajiny vyviezť väčšie množstvo hašišového oleja, ktorý je v Rusku zakázaný. Čin sa stal ešte 17. februára, teda pred vypuknutím rusko-ukrajinského konfliktu (13. mája 2022).
Hviezda americkej ženskej basketbalovej WNBA a dvojnásobná olympijská šampiónka Brittney Grinerová odchádza po vypočutí zo súdnej siene na predmestí Moskvy. Grinerová sa pokúsila z krajiny vyviezť väčšie množstvo hašišového oleja, ktorý je v Rusku zakázaný. Čin sa stal ešte 17. februára, teda pred vypuknutím rusko-ukrajinského konfliktu (13. mája 2022). Zdroj: TASR/AP Photo/Alexander Zemlianichenko


Spojené štáty s Ruskom stále rokujú o jej prepustení, basketbalistke však nepomáhajú napäté vzťahy medzi oboma krajinami, obzvlášť počas prebiehajúcej vojny na Ukrajine. Yahoo News pripomínajú, že hovorca ministerstva zahraničia minulý týždeň povedal, že USA klasifikovali Grinerovú ako „neprávom zadržanú“, čo naznačuje, že administratíva Bieleho domu bude agresívnejšie pracovať na zabezpečení jej slobody.

Je totiž možné, že zo strany ruských predstaviteľov ide o účelové naťahovanie celého procesu. Dohľad nad Grinerovej prípadom sa presunul na Úrad osobitného prezidentského vyslanca pre záležitosti rukojemníkov, ktorý sa zameriava na dohodovanie o prepustení amerických rukojemníkov a ďalších osôb považovaných za neoprávnene zadržiavaných v cudzích krajinách.

Späť
Zdieľať
Diskusia