Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2022, 15:53
Čas čítania 1:10
Ema Stanovská TASR

Cena bitcoinu pokračuje v poklese, už sa dostala pod 35 000 dolárov. Klesajú aj ďalšie digitálne meny

Cena bitcoinu pokračuje v poklese, už sa dostala pod 35 000 dolárov. Klesajú aj ďalšie digitálne meny
Zdroj: Unsplash/André François McKenzie/na voľné použitie
NEWS BITCOIN SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Bitcoin sa v nedeľu predával so stratou 3,73 % (v priebehu 24 hodín) po 34 665,70 dolára.

Bitcoin pokračoval v poklese aj počas víkendu po prudkom piatkovom páde, keď stratil viac než 9 %. Jeho cena sa už dostala pod 35 000 dolárov (33 112,58 eura). Oslabili sa aj ďalšie kryptomeny.


Bitcoin sa v nedeľu okolo 10.15 h SELČ podľa Coinmarketcap predával so stratou 3,73 % (v priebehu 24 hodín) po 34 665,70 dolára.


V poklese pokračovali aj ďalšie digitálne meny. Ethereum v nedeľu okolo 10.20 h SELČ strácalo 4,4 %, binance coin 5 %, XRP 4,1 %, solana vyše 3 % a cardano 4,6 %.

Americký trh sa zrejme otvorí s poklesom

Výpredaj na trhu kryptomien spustil prudký pokles na Wall Street, kde kľúčový index Dow Jones Industrial Average vo štvrtok (5. 5.) stratil viac než 1 000 bodov alebo vyše 3 %. Tým zaznamenal najhorší deň od júna 2020. Technologický index Nasdaq padol takmer o 5 %.


Experti poukazujú na čoraz silnejšiu koreláciu medzi vývojom akcií a predovšetkým technologických titulov a aj cenami kryptomien. Ich víkendové oslabenie preto môže signalizovať, že americký akciový trh sa v pondelok (9. 5.) otvorí s poklesom.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Na portáli Disrupter sme ťa v piatok informovali, že výkyvom na burze predchádzalo rozhodnutie Americkej centrálnej banky zvýšiť úrokové sadzby o 0,5 %. Ide o najzásadnejšie navýšenie úrokových sadzieb od roku 2000. 

Tesne po oznámení sa cena akcií a kryptomien prudko posilnila, čo sa neskôr ukázalo ako chvíľkový jav, po ktorom nasledoval prepad hodnoty. 

Dôvodom poklesu hodnoty sú údajne obavy investorov, že aktuálne zvýšenie úrokových sadzieb nebude stačiť na boj s infláciou a Americká centrálna banka bude musieť prijať zásadnejšie opatrenia. Problematická je pre nich najmä kombinácia rastúcich nákladov v dôsledku inflácie a zníženie produktivity.

Domov
Zdieľať
Diskusia