Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2022, 13:45
Čas čítania 0:38
Tímea Krauszová

Ruskú vojnovú loď menom Admirál Makarov zasiahla ukrajinská raketa. Loď je po útoku v plameňoch

Ruskú vojnovú loď menom Admirál Makarov zasiahla ukrajinská raketa. Loď je po útoku v plameňoch
Zdroj: Wikimedia Commons/Ad Meskens/volně k užití
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Po posádku už poslali záchranné helikoptéry.

Ruská fregata Admirál Makarov vzbĺkla po zásahu ukrajinskými raketami, informuje The Independent na základe správ ukrajinských autorít. Ide o ďalšiu vojnovú loď, ktorú sa Ukrajine podarilo zasiahnuť a zrejme kriticky poškodiť. Podľa dostupných informácií bola fregata v blízkosti Hadieho ostrova v Čiernom mori.

Pravdepodobne loď zasiahla raketa

Podľa ukrajinského poslanca Olexija Hončarenka trafila loď pravdepodobne ukrajinská raketa Neptun. Na svojom Telegrame citoval ruské zdroje a pripojil aj fotky horiacej lode. Správa sa zatiaľ nedala nezávisle overiť.

Podľa ukrajinskej spravodajskej služby Dumskaja už ruské sily začali záchrannú akciu a k lodi vyslali helikoptéry po posádku. V okolí lode podľa ukrajinských médií krúžia viaceré lietadlá.

Admirál Makarov je moderná fregata ozbrojená raketami. Do služby ju uviedli v roku 2017. Počet lodí v ruskej flotile bez nej klesne na desať kusov. Ruské úrady zatiaľ situáciu nekomentovali a ani nepotvrdili útok.

Nedávno sa ukrajinskej armáde podarilo zničiť aj krížnik Moskva. Aj v jeho prípade boli prvotné správy o požiari, neskôr sa vojnová loď potopila.

Späť
Zdieľať
Diskusia