Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2022, 11:46
Čas čítania 0:30
Tímea Krauszová

Gucci začne prijímať platby v kryptomenách. Okrem klasického bitcoinu či etherea budú brať aj platby v shiba inu

Gucci začne prijímať platby v kryptomenách. Okrem klasického bitcoinu či etherea budú brať aj platby v shiba inu
Zdroj: Getty Images/Jeremy Moeller
NEWS BITCOIN GUCCI KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Zatiaľ to bude platiť len v dvoch mestách.

Taliansky módny dom Gucci začne koncom mája akceptovať vo vybraných predajniach platby v kryptomenách. Spočiatku sa to bude podľa BBC týkať len obchodov v Spojených štátoch amerických, konkrétne vlajkových predajní v LA a New Yorku. Časom by chceli platby v kryptomenách prijímať v celej Severnej Amerike.

Prijímať budú bitcoin, ethereum a litecoin, ale aj dogecoin a shiba inu. Zákazníkom príde pri nákupe email s QR kódom, ktorý naskenujú vo virtuálnej peňaženke. Časom by chceli kryptomeny prijímať všade v USA.

Gucci sa týmto krokom pridáva k rastúcemu počtu firiem, ktoré prijímajú aj platby virtuálnymi menami. Luxusná značka tým udržiava krok s mladšou generáciou. Platby digitálnymi menami prijímajú už aj Microsoft, AT & T či sieť kaviarní Starbucks. Bitcoin sa zároveň nedávno stal oficiálnou menou v Salvádore a v Stredoafrickej republike.

Späť
Zdieľať
Diskusia