Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2022, 11:09
Čas čítania 1:06
Martin Adam Pavlík

Bývalý tenista Boris Becker pôjde za mreže. „Jeho povesť je v troskách,“ tvrdí právnik

Bývalý tenista Boris Becker pôjde za mreže. „Jeho povesť je v troskách,“ tvrdí právnik
Zdroj: TASR/AP/Dave Caulkin
ZAUJÍMAVOSTI BORIS BECKER SPRÁVY ZO SVETA SÚDY TENIS VÄZENIE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Odsúdili ho na 2 a pol roka.

Podľa Sky News pôjde 54-ročný legendárny bývalý tenista či tréner Novaka Djokovića Boris Becker za mreže. Odsúdili ho na 2 a pol roka. Nemec svoj prvý titul získal vo svojich sedemnástich rokoch ako víťaz dvojhry vo Wimbledone. Neskôr na tom istom mieste bodoval ešte niekoľkokrát, rovnako ako aj na Australian Open či US Open.

V roku 2017 Becker oznámil bankrot, pričom veriteľom dlhuje takmer 50 miliónov libier za nesplatenú pôžičku vo výške viac ako 3 milióny libier na svojom majetku na španielskej Malorke. Začiatkom tohto mesiaca ho uznali za vinného z prevodu státisícov zo svojho podnikateľského účtu na iné účty a z nepriznania nehnuteľnosti v jeho rodnom meste Leimen v Nemecku.

Boris Becker a Novak Djoković.
Boris Becker a Novak Djoković. Zdroj: TASR/AP/Ben Curtis

Sky News pripomína, že bývalá svetová jednotka medzi mužmi bola odsúdená aj za to, že skrývala bankovú pôžičku 825 000 eur (takmer 700 000 libier) a 75 000 akcií v technologickej firme. Nasledovalo súdne konanie na súde Southwark Crown Court v centre Londýna o obvineniach podľa zákona o platobnej neschopnosti. Obvinili ho, že skrýval majetok v hodnote miliónov libier vrátane dvoch wimbledonských trofejí, aby sa vyhol splateniu svojich dlhov.

Podľa Beckerovho advokáta Jonathana Laidlawa si už bývalý tenista nebude môcť nájsť prácu a po príchode z basy sa bude musieť spoliehať na charitu iných. „Tieto konania úplne zničili jeho kariéru a zničili akúkoľvek ďalšiu perspektívu zárobku. Jeho povesť je v troskách,“ povedal Laidlaw.

Bývalý tenista Boris Becker.
Bývalý tenista Boris Becker. Zdroj: TASR/AP/Frank Augstein



Mohlo by ťa zaujímať:
Advokát prominentov Marek Para ide do väzby, rozhodol Najvyšší súd
– Rodinný dom za státisíce nazýva v majetkovom priznaní „drevenicou“. Kto je Juraj Blanár, ktorý môže nahradiť Fica ako líder Smeru
Moldavsko by mohlo byť ďalším cieľom Ruska. Putin sa vraj rozhodol otvoriť nový vojnový front, píše denník The Times
Domov
Zdieľať
Diskusia