Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2022, 11:30
Čas čítania 5:17
Adam Novosad

Zelenskyj prvýkrát opísal, ako sa v prvý deň vojny Rusi pokúsili prestrieľať až k nemu: Každý dostal samopal, bolo to šialenstvo

Zelenskyj prvýkrát opísal, ako sa v prvý deň vojny Rusi pokúsili prestrieľať až k nemu: Každý dostal samopal, bolo to šialenstvo
Zdroj: TASR/AP
NEWS KYJEV RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Volodymyr Zelenskyj v reportáži magazínu Time prvýkrát rozpráva o tom, čo sa dialo v Kyjeve 24. februára, keď Rusi zaútočili na Ukrajinu.

„Pamätám si chvíle z tej noci. Tie explózie. Tie deti,“ opisuje ukrajinský prezident v novom rozhovore. Volodymyr Zelenskyj prvýkrát prehovoril o tom, čo sa dialo v centre Kyjeva 24. februára, keď na Ukrajinu zaútočila ruská armáda. Reportér Simon Shuster z magazínu Time vycestoval za Zelenským, aby nazrel do pevnosti, ktorú posledné dva mesiace volá domovom.

Odporúčané
Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Necháva mučiť gayov, je závislý od Tiktoku a peniaze od Putina míňa na Lamborghini Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Necháva mučiť gayov, je závislý od Tiktoku a peniaze od Putina míňa na Lamborghini 13. apríla 2022, 14:30

Putin sa chcel do troch dní od vypuknutia invázie zmocniť prezidentskej kancelárie, zabiť alebo zajať Zelenského a prevziať kontrolu nad Kyjevom. Ak by invázia vyšla tak, ako ju Rusi plánovali, Moskva by ovládala ukrajinský režim za menej ako týždeň a Zelenskyj by sa buď stal martýrom, alebo zbabelcom na úteku.

Nestalo sa nič z toho, pretože Zelenskyj sa podľa mnohých stal hrdinom, keď v Kyjeve zostal napriek tomu, že Rusi poslali do prezidentskej kancelárie vražedné komandá. „Bola to absolútna divočina. Automatické zbrane pre každého,“ spomína poradca ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovyč. Keď v Kyjeve pristáli prví ruskí výsadkári s príkazom zabiť Zelenského, prezident mal stále vedľa seba svoju manželku s deťmi. 

 Rusi sa 24. februára pokúsili prestrieľať k Zelenskému hneď dvakrát

Späť
Zdieľať
Diskusia