Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2022, 21:34
Čas čítania 0:30
Ema Stanovská

Rusko nebude môcť budúci rok organizovať majstrovstvá sveta v hokeji. Šampionát sa mal konať v Petrohrade

Rusko nebude môcť budúci rok organizovať majstrovstvá sveta v hokeji. Šampionát sa mal konať v Petrohrade
Zdroj: TASR/AP Photo/Keith Srakocic
NEWS HOKEJ RUSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

O náhradnom hostiteľovi sa rozhodne počas záverečného týždňa tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) odňala Rusku organizáciu Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v roku 2023. Šampionát sa mal konať v Petrohrade. Informuje o tom Denník N s odvolaním sa na oficiálne stanovisko hokejovej federácie.

„Rozhodnutie premiestniť podujatie bolo prijaté predovšetkým z obavy o bezpečnosť a pohodu všetkých zúčastnených hráčov, funkcionárov, médií a fanúšikov,“ píše sa v stanovisku.

O náhradnom hostiteľovi sa rozhodne na výročnom kongrese IIHF, ktorý sa uskutoční počas záverečného týždňa tohtoročných majstrovstiev sveta vo fínskom Tampere.

Rozhodnutie o odobratí organizácie prijala Rada IIHF na poslednom zasadnutí v utorok 26. apríla vo švajčiarskom Zürichu. Turnaj sa mal konať v Petrohrade od 5. do 21. mája 2023. Rada už predtým odvolala Majstrovstvá sveta juniorov IIHF 2023, ktoré sa mali konať v ruských mestách Omsk a Novosibirsk.

Späť
Zdieľať
Diskusia