Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2022, 9:17
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Robert Fico novinárom na NAKA: Cítite krv smeráka

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Bývalý premiér dnes ako obvinený vypovedá na policajnom prezídiu.

Aktualizované o 10:05 – Robert Fico sa zdržal na NAKA len necelú hodinu, odmietol vypovedať, pretože nerozumie, čo mu je kladené za vinu. Novinárom s advokátom Dávidom Lindtnerom povedali, že im vyšetrovatelia nepredložili vysvetlenie spisu tak, aby tomu rozumeli. Robert Fico odišiel z prezídia a oznámil, že na tlačovej konferencii „bude sranda“.

Robert Fico dnes pred deviatou ráno prišiel vypovedať na NAKA. Novinárom povedal, že ho prišli čakať na Prezídium Policajného zboru len preto, lebo „cítia krv smeráka“.

„Keď hovoríme o zdražovaní, prídete dvaja,“ kritizoval novinárov pri svojom príchode. Predseda Smeru neodpovedal na otázku, či bude vypovedať v trestnej veci, kde je obvinený. 

Po výsluchu chce zorganizovať tlačovú konferenciu. „Ale začneme zdražovaním,“ povedal novinárom. „Chcete mať šou, budete ju mať,“ dodal. 

Obvinený expremiér nepôjde do Bruselu, ako pôvodne plánoval, pretože sa chce zúčastniť na mimoriadnej parlamentnej schôdzi o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca. Zároveň neodpovedal na otázku, či sa pôjde obhájiť na mandátový a imunitný výbor, pretože nevie, kedy sa bude konať.

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Roberta Fica a Roberta Kaliňáka obvinili ako členov zločineckej skupiny na základe rozsiahlych výpovedí spolupracujúcich obvinených, ktorí sa priznali k páchaniu trestnej činnosti. Ešte v stredu predseda Smeru-SD vznesenie obvinenia zľahčoval so slovami, že proti nemu svedčia len dvaja kajúcnici Ľudovít Makó a Bernard Slobodník.

Okrem nich však proti Ficovi a Kaliňákovi svedčia aj Daniel Čech, František Imrecze a mafián Tomáš Rajecký. Uznesenie o vznesení obvinenia voči špičkám Smeru má viac ako 100 strán a opisuje základnú dôkaznú situáciu. 

Fico
Zdroj: Refreseher/Viktor Kniš
Domov
Zdieľať
Diskusia