Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2022, 18:50
Čas čítania 0:47
Eduard Starkbauer

Rusi spustili raketový útok na Odesu. O život prišlo najmenej 5 civilistov, počet obetí môže rásť

Rusi spustili raketový útok na Odesu. O život prišlo najmenej 5 civilistov, počet obetí môže rásť
Zdroj: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR
NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Medzi obeťami je aj trojmesačné bábätko.

Najmenej päť Ukrajincov zahynulo pri ruskom raketovom útoku na juhoukrajinské prístavné mesto Odesa. Podľa prezidentského úradu utrpelo zranenia ďalších 18 ľudí. Ten zároveň varoval, že počet obetí pravdepodobne ešte narastie. 

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak na sociálnej sieti Telegram napísal, že počet mŕtvych bude vysoký, a potvrdil, že medzi zabitými je trojmesačné bábätko.

 
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba uviedol, že jediným cieľom ruských raketových útokov na Odesu je „šíriť teror“. Obranným systémom ukrajinských vzdušných síl sa údajne podarilo zachytiť a zlikvidovať dve ruské rakety vypálené z Kaspického mora. Ďalšie štyri však na Odesu dopadli, pričom dve zasiahli vojenské zariadenie a dve dopadli na obytné budovy. 

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Odesa do dnešného dňa nepatrila k strategickým cieľom ruskej armády a zatiaľ zaznamenala len obmedzené boje. Dnešný raketový úder prišiel po tom, čo generálmajor ruskej armády Rustam Minnekajev oznámil, že cieľom invázie Ruska na Ukrajine je získať „úplnú kontrolu“ nad celým juhom Ukrajiny a získať priamy prístup k Moldavsku.

Späť
Zdieľať
Diskusia