Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2022, 9:30
Čas čítania 5:58
Martin Adam Pavlík

VYSVETĽUJEME: Ako to, že sa Johnny Depp a Amber Heard znova súdia, koľko bude pojednávanie trvať a čo zásadné povedali svedkovia?

VYSVETĽUJEME: Ako to, že sa Johnny Depp a Amber Heard znova súdia, koľko bude pojednávanie trvať a čo zásadné povedali svedkovia?
Zdroj: Getty Images/Karwai Tang/WireImage
ZAUJÍMAVOSTI AMBER HEARD DOMÁCE NÁSILIE HOLLYWOOD JOHNNY DEPP JOHNNY DEPP VS. AMBER HEARD SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ SÚDY
Uložiť Uložené

Herec sa snaží očistiť svoje meno, tentoraz však nie na britskom, ale na americkom súde.

Počas toho, ako sa súdili po prvýkrát, vyplávalo na povrch mnoho špiny, ktorá šokovala aj znechutila verejnosť. Pred porotou v Británii zazneli detaily zo súkromného života, ktoré väčšinou zostávajú za dverami spálne, ale aj hrôzostrašné obvinenia o domácom násilí z oboch strán. 

Johnny Depp a Amber Heard sa znova stretávajú zoči-voči pred súdom a neplánujú si nič darovať. Obaja sú pod prísahou, no jeden z nich klame. Kto vyhrá tentoraz? V rozsiahlom prehľade ich vzťahu a súdneho sporu, sme ťa informovali o tom, že slávny herec nakoniec pohorel na britskom najvyššom súde a bol tak právoplatne označený za násilníka.

Johnny Depp
Herec Johnny Depp. Zdroj: Getty Images/Rich Fury

Šanca očistiť si meno a získať späť všetko stratené

Keďže Depp rozhodne nebol s rozsudkom spokojný a stále si stojí za tým, že jeho exmanželka klame a predložila falošné dôkazy, podarilo sa mu dohnať ju opäť pred súd. Tentoraz však v Amerike. Žaluje ju za ohováranie a urážku na cti, konkrétne za článok uverejnený vo Washington Poste. Pojednávanie vo Virgínii trvá už týždeň a vyzerá to tak, že stále je čo objavovať a príbeh sa zďaleka nekončí.

Noví svedkovia, nové odtajnené tajomstvá... Proces by mal trvať ešte šesť týždňov, a ako uvádza Sky News, vypovedať by mali napríklad aj herci James Franco, Paul Bettany či dokonca Elon Musk. Prečo však chce Depp znova otvárať staré bolestivé a ešte nezahojené, naopak, hnisajúce rany nielen pred porotou, ale prakticky pred celým svetom?


Je to jednoduché. Ak by totiž tento súd vyhral, Amber Heard by mu musela zaplatiť 50 miliónov dolárov. V prvom rade však má šancu očistiť svoje meno a získať späť to, čo stratil. A že toho nie je málo. Hoci mu fanúšikovia vyjadrili podporu, Hollywood sa mu otočil chrbtom, zaúradovala cancel culture.

Ešte aj značka Dior, ktorá si dovolila s Deppom neukončiť spoluprácu, čelila kritike. Herec prišiel pre obvinenia exmanželky napríklad o rolu Jacka Sparrowa v mimoriadne úspešnej filmovej sérii Piráti z Karibiku, no tiež o rolu Gellerta Grindelwalda vo filmovej sérii Fantastické zvery, ktorú napísala J. K. Rowling.

Amber Heard | Amber Heardová
Deppova exmanželka herečka Amber Heard. Zdroj: Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis/Corbis

V detstve ho týrala matka

Ak by Depp súd vyhral, karta by sa mohla obrátiť. Bude však musieť dokázať, že Amber Heard ho krivo obvinila napríklad z toho, že jej spôsobil monokle, zlomil nos a roztrhol peru. Poďme sa pozrieť na to, kto už v najnovšom pojednávaní vypovedal pred porotou na obvodnom súde vo Fairfaxe a čo zásadné doteraz zaznelo.

Ako píše BBC, Johnny Depp priblížil porote napríklad to, ako ľudia v jeho okolí zmenili svoj postoj voči nemu po tom, ako Heard uverejnila článok, kde ho obvinila z fyzického násilia.

Odporúčané
Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama Hviezda Transformerov aj anjelik Victoria’s Secret? Toto si možno nevedel o krásnej partnerke Jasona Stathama 5. apríla 2024, 12:30

Podľa neho jej lživé tvrdenia mali obrovské následky a ovplyvnili nielen jeho kariéru, ale aj jeho deti a to, ako sa k nim správali v škole. Herečka podľa Deppa podala hrou na obeť „najlepší výkon svojho života“. Už po niekoľký raz zopakoval, že nikdy žiadnu ženu neudrel.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113775 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čoho bola svedkom Deppova sestra Christi Dembrowski počas jeho manželstva s Amber Heard.
  • Ako sa údajne vyhrážala Amber Heard Johnnymu Deppovi.
  • Čo na súde prezradil Deppov osobný strážca Sean Bett.
  • Prečo údajne Amber Heard napľula do tváre svojej bývalej asistentke a čo všetko jej herečka prezradila.
  • Čo napísal Johnny Depp o Amber Heard svojmu lekárovi Davidovi Kipperovi.
  • Koľko svedkov by malo odhadom svedčiť v najbližších týždňoch na súde a prečo sú medzi nimi aj James Franco a Elon Musk.
Domov
Zdieľať
Diskusia