Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. mája 2022, 12:30
Čas čítania 8:49
Dominik Vetrák

Kto je najsilnejší hrdina Marvelu a v akých filmoch ešte uvidíme postavy ako Doctor Strange, Thor, Daredevil či Spider-Man?

FILMY A SERIÁLY AVENGERS POSTAVY A HRDINOVIA MARVEL FILMY A SERIÁLY NOVÝ MARVEL FILM
Uložiť Uložené

V akých ďalších filmoch a seriáloch sa objavia tvoje najobľúbenejšie postavy z Marvelu?

V marvelovských filmoch a seriáloch sme videli už veľké množstvo postáv, záporákov aj hrdinov. V dnešnom článku sa pozrieme na všetkých členov tímu Avengers, ako aj na hrdinov, ktorí do tímu ešte nepatria, no už sú súčasťou sveta Marvelu (Marvel Cinematic Universe – MCU).

V krátkosti si predstavíme rozsah ich síl a schopností a v prípade, že máš tieto postavy veľmi rád, poteší ťa informácia, v ktorých filmoch a seriáloch ich nájdeš. Ak sa ti páčia naše články o marvelovských filmoch a seriáloch a rád by si si ich prečítal viac, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+

Odporúčané
Najlepšie romantické filmy s množstvom humoru, ale aj sexu, ktoré nájdeš na Netflixe Najlepšie romantické filmy s množstvom humoru, ale aj sexu, ktoré nájdeš na Netflixe 21. apríla 2022, 12:30

Prvých 10 hrdinov je tých najsilnejších, ktorí sú schopní čeliť najsilnejším nepriateľom, ako je Thanos, mimozemské armády či božské a iné stvorenia. Druhá desiatka hrdinov sa potom skladá zo slabších hrdinov, respektíve hrdinov, ktorí sú dôležitou súčasťou tímu, ale skôr pomáhajú tým silnejším. 

1. Captain America (Chris Evans)

Captain America je supervojak a nadčlovek. Jeho odhodlanie bojovať do posledného dychu je často rovnako dôležité ako jeho fyzická sila.

Je to azda najdôležitejší avenger, ale rozhodne nie ten najsilnejší. V súčasnosti je však už „na dôchodku“, pričom sa zatiaľ nenašiel taký charizmatický líder, ktorý by ho zastúpil.

Schopnosti: Captain America je zdatný bojovník a stratég. Ako sme však videli v súboji s Thanosom, jeho schopnosti a ani kladivo mjolnir nestačili na to, aby Thanosa porazil.

Kde sa objavil: vo všetkých dieloch Avengers a v trilógii Captain America

Kde ho ešte uvidíme: už asi nikde 

Captain America
Zdroj: Marvel Studios

2. Iron Man (Robert Downey jr.)

Bezpochyby najobľúbenejšia postava z Marvelu, ktorú hral výborný herec Robert Downey jr. Práve on naštartoval celý svet Marvelu ešte v roku 2008, keď vyšiel film Iron Man. Po udalostiach Avengers: Endgame je Iron Man mŕtvy.

Sčasti ho nahradia War Machine a nová hrdinka Ironheart. Obe postavy budú vo vlastných seriáloch na streamovacej platforme Disney+.  

Schopnosti: Iron Man je jeden z najsilnejších a najschopnejších avengerov. Spolieha sa na svoju vysokú inteligenciu, geniálne vynálezy a špeciálne obleky s extrémnou palebnou silou.

Kde sa objavil: vo všetkých dieloch Avengers, v trilógii Iron Man a vo filmoch Civil War a Spider-Man: Homecoming

Kde ho ešte uvidíme: už asi nikde 

Iron Man
Zdroj: Marvel

3. Spider-Man (Tom Holland)

Spider-Man sa v komiksoch radí skôr k „Street Level Heroes“, akým je aj Punisher či Daredevil. Sú to hrdinovia, ktorí zachraňujú životy bežných ľudí a bojujú skôr so zločinom ako s mimozemskými hrozbami. Vo filmoch však takmer vždy čelia veľkým záporákom a najmä Spider-Man v podaní herca Toma Hollanda toho zažil veľa. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Schopnosti: Spidey je extra silný, rýchly, dokáže chodiť po stenách ako pavúk a má neuveriteľné reflexy. Bez svojho obleku a vylepšení je na tom lepšie ako napríklad Iron Man bez obleku.

Kde sa objavil: trilógia Spider-Man, Avengers 3 a 4 a Civil War

Kde ho ešte uvidíme: v ďalšom filme o Spider-Manovi

Spider-Man: No Way Home.
Spider-Man: No Way Home. Zdroj: Sony Pictures Releasing

4. Thor (Chris Hemsworth)

Thor je jeden z najsilnejších marvelovských hrdinov a jeden z mála tých, ktorí sa dokázali postaviť Thanosovi. Diváci si ho po snímke Thor: Ragnarok obľúbili ešte viac a v súčasnosti je jedným zo základných pilierov sveta Marvelu.

Schopnosti: Má božskú moc, dokáže privolávať blesky, je takmer nesmrteľný (nestarne) a má aj silnú zbraň (stormbreaker alebo mjolnir).

Kde sa objavil: vo všetkých dieloch Avengers a v trilógii Thor

Kde ho ešte uvidíme: Čoskoro ho uvidíme v snímke Thor: Love and Thunder. Marvel s ním zrejme má ešte plány. V chystanom štvrtom filme sa okrem neho objaví aj ženská verzia Thora.

Thor 4 trailer
Zdroj: Marvel Studios

5. Hulk (Mark Ruffalo)

Thanos s ním doslova vytrel podlahu vo filme Avengers: Infinity War, ale aj napriek tomu je Hulk veľmi silný a v podstate nesmrteľný. 

Hulk vlastný film zrejme nedostane, a to preto, lebo distribučné práva na sólový film o Hulkovi vlastní hollywoodske štúdio Universal, nie Marvel a Disney. Hulk sa môže objavovať v iných filmoch, ako napríklad Avengers či Thor: Ragnarok, ale v názve filmu nesmie byť jeho meno. 

Schopnosti: Enormná sila, takmer nesmrteľnosť, v civilnej forme je to aj vedecký génius.

Kde sa objavil: Bol vo všetkých Avengers filmoch a v Thor: Ragnarok

Kde ho ešte uvidíme: Najbližšie ho uvidíme v minisérii She-Hulk, kde zrejme daruje svoju krv sesternici právničke, z ktorej sa stane ženská verzia Hulka.

Hulk
Zdroj: Marvel Studios

6. Captain Marvel (Brie Larson)

Captain Marvel nepatrí k najobľúbenejším avengerom, ale je zrejme druhou najsilnejšou žijúcou avengerkou a nebyť jej, hrdinovia by mali s Thanosovou armádou v Avengers: Endgame obrovské problémy. 

Schopnosti: supersila, lietanie, vyžarovanie energetických lúčov, dlhovekosť

Kde sa objavila: Captain Marvel, Avengers: Endgame

Kde ju ešte uvidíme: The Marvels

Captain Marvel
Zdroj: Marvel Studios

7. Vision (Paul Bettany)

Situácia s Visionom je veľmi špecifická. Vision, ako ho poznáme od čias Avengers: Age of Ultron, je mŕtvy. Wanda/Scarlet Witch vytvorila jeho kópiu a žila s ním idylický život v meste Westview, no ako sme videli v minisérii Wandavision, šlo len o pretvárku.

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Vision je mŕtvy, no existuje jeho druhá verzia, ktorá však nemá rovnaké emócie a spomienky ako pôvodný Vision. Netušíme, akú bude mať v budúcnosti rolu, no pravdepodobne to s ním bude ešte zaujímavé.

Schopnosti: supersila, lietanie, vyžarovanie energetických lúčov, dlhovekosť, prechádzanie cez pevnú hmotu, počítačová inteligencia 

Kde sa objavil: Avengers: Age of Ultron a Infinity War, Civil War a Wandavision

Kde ho ešte uvidíme: ?

WandaVision
Zdroj: Disney+

8. Wanda/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen)

Scarlet Witch je najsilnejšia hrdinka zo všetkých avengerov. Potvrdil to samotný šéf Marvel Studios a je to celkom jasné aj z Avengers: Endgame. Wanda by totiž možno porazila aj samotného Thanosa, keby Thanos neprikázal svojim lodiam, aby zbombardovali celé bojové pole vrátane vlastných jednotiek. 

Schopnosti: magické schopnosti, tvorba ilúzií, ohýbanie reality, psychokinéza, ovládanie mysle a množstvo ďalších

Kde sa objavila: Avengers: Age of Ultron, Infinity War a Endgame, Civil War a Wandavision

Kde ju ešte uvidíme: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

WandaVision
Zdroj: Disney+

9. Black Panther (Chadwick Boseman)

Black Panther bol pre Marvel veľmi dôležitou postavou. Herec Chadwick Boseman sa pre túto rolu stal veľmi obľúbeným a jeho film o Pantherovi v kinách zarobil 1,334 miliardy dolárov. Bohužiaľ, jeho herecký predstaviteľ Chadwick Boseman nečakane zomrel v roku 2020, a tak netušíme, čo sa s postavou stane a kto bude ďalším Pantherom.

Odporúčané
KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza KOMENTÁR: Marvel sa totálne potopil už pred Secret Invasion. Lepšie seriály by nakrútila aj Markíza 3. augusta 2023, 10:30

Marvel musel nepochybne výrazne meniť príbeh ďalšieho filmu aj Avengers snímok, keďže Black Panther mal byť po boku Doctora Strangea ďalším lídrom tímu Avengers. 

Schopnosti: podobné ako Captain America, akurát so špeciálnym oblekom, technológiami a armádou krajiny Wakanda

Kde sa objavil: Civil War, Avengers: Infinity War a Endgame, Black Panther

Kde ho ešte uvidíme: Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther
Zdroj: Marvel Studios/The Walt Disney Company

10. Doctor Strange (Benedict Cumberbatch)

Doctor Strange sa po smrti Iron Mana a zostarnutí Captaina America pravdepodobne stane lídrom Avengers. Je to populárna postava a hrá ju obľúbený herec. Tržby druhej časti jeho sólového filmu ukážu, či má na to, aby bol veľkým hitom. Ako sme videli vždy, keď bojoval, je nesmierne silný a jeho mágia dokáže nebezpečné veci.

Keď si to však vyžaduje scenár a príbeh, tvorcovia pravdepodobne dovolia, aby ho porazil aj Spider-Man, ako sme videli vo filme Spider-Man: No Way Home. Celkovo však ide o jedného z najsilnejších avengerov a asi jedinú osobu, ktorá sa dokáže postaviť Wande/Scarlet Witch.

Schopnosti: magické kúzla, teleportovanie, čarovný plášť, fyzické a psychické útoky

Kde sa objavil: Doctor Strange, Avengers: Infinity War a Endgame, Spider-Man: No Way Home

Kde ho ešte uvidíme: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange 2
Zdroj: Marvel Studios

11. Winter Soldier (Sebastian Stan)

Možno to tak diváci ani necítia, no Winter Soldier je tu s nami už od samotného začiatku sveta Marvelu. Bucky sa objavil už v prvej časti Captaina America a prešiel výraznou charakterovou zmenou, keď sa z dobráka stal vrah ovládaný organizáciou Hydra a neskôr zase hrdina obraňujúci Zem. Stal sa blízkym priateľom nielen Steva Rogersa, ale aj Sama Wilsona s postavou Falcona a nového Captaina America.

Schopnosti: béčkový Captain America s nadľudskou silou, špeciálne vycvičený vojak 

Kde sa objavil: trilógia Captain America, Avengers: Infinity War a Endgame, The Falcon and the Winter Soldier

Kde ho ešte uvidíme: zrejme vo filme Captain America 4

The Falcon and the Winter Soldier
Zdroj: The Walt Disney Company/Disney+

12. Falcon/Captain America (Anthony Mackie)

Na konci minisérie The Falcon and the Winter Soldier sa Sam stal ďalším Captainom America. Patrí mu jeho štít a ponechá si aj svoj lietajúci oblek. Zároveň má podobné hodnoty ako predošlý Captain America – Steve Rogers. Vo svete Marvelu ho zrejme čaká ešte pestrá budúcnosť, keďže musí niesť titul Captain America.  

Schopnosti: Vojak so špeciálnym výcvikom a lietajúcim oblekom. Zdedil aj štít Captaina America.

Kde sa objavil: Captain America: The Winter Soldier a Civil War, Avengers: Infinity War a Endgame, The Falcon and the Winter Soldier

Kde ho ešte uvidíme: Captain America 4

The Falcon and the Winter Soldier
Zdroj: The Walt Disney Company/Disney+

13. Daredevil

Aktuálnu verziu Daredevila sme spoznali vo vynikajúcom seriáli od Netflixu. Netflix/Disney ho však zrušili a viac ako tri roky sme ho nevideli. Ukázal sa až v snímke Spider-Man: No Way Home a je jasné, že v štúdiu Marvel s ním ešte majú plány. Daredevil je veľmi obľúbená postava a jeho súboje s Kingpinom sú vždy adrenalínové. Kingpin sa vrátil tiež, ukázal sa v minisérii Hawkeye. 

Schopnosti: Extrémne zvýraznené zmysly, je silnejší než obyčajný človek, ovláda bojové umenia a akrobaciu.

Kde sa objavil: Daredevil, Spider-Man: No Way Home

Kde ho ešte uvidíme: Seriál Echo a údajne dostane vlastný seriál. 

Daredevil
Zdroj: Netflix

14. War Machine (Don Cheadle)

War Machine už vo filmoch zažil všeličo, keď takmer ochrnul vo filme Captain America: Civil War a potom pochovával svojho dobrého kamaráta Tonyho – Iron Mana. V prvom Iron Manovi ho hral herec Terrence Howard, no v dvojke ho už vystriedal Don Cheadle.

Schopnosti: Je to vysokopostavený vojak so špeciálnym výcvikom a inteligentný stratég, no bez obleku toho veľa nezmôže.

Kde sa objavil: trilógia Iron Man, všetky Avengers filmy a Civil War

Kde ho ešte uvidíme: seriál Armor Wars

War Machine
Zdroj: Marvel Studios/Disney

15. Hawkeye

Hawkeye je špeciálny agent a nesmierne talentovaný lukostrelec. Je to hrdina, ktorý v boji proti bohom veľa škody nenarobí. Je však platný člen tímu. Postava stále žije, takže v budúcnosti ju ešte určite niekde uvidíme. Druhá séria Hawkeyea sa však nechystá.

Schopnosti: boj nablízko a perfektná lukostreľba

Kde sa objavil: Bol vo všetkých filmoch Avengers okrem Inifnity War a videli sme ho aj v podarenej minisérii Hawkeye na Disney+.

Kde ho ešte uvidíme: v ďalšom filme Avengers alebo po boku jeho nástupkyne Kate Bishop zo seriálu Hawkeye

Hawkeye
Zdroj: Disney+

16. Black Widow

Black Widow je na tom podobne ako Hawkeye. Je to tajná agentka zručná v boji nablízko a aj vo využívaní zbraní. Je skvelá v špionáži a platí, že je aj tak trochu mŕtva. Pôvodná Black Widow v podaní Scarlett Johansson zomrela v Avengers: Endgame, no jej nevlastná sestra Yelena sa stala novou Black Widow. Videli sme ju v snímke Black Widow aj v seriáli Hawkeye a určite sa objaví aj v nejakých ďalších projektoch. 

Schopnosti: Má špeciálny tréning zabijakov, je prvotriedna špiónka a skvelo zaobchádza so zbraňami.

Kde sa objavila: Black Widow, všetky Avengers filmy, Captain America: The Winter Soldier a Civil War a Iron Man 2. Nová Black Widow sa objavila aj v minisérii Hawkeye.

Kde ju ešte uvidíme: Zatiaľ nevieme. 

Black Widow
Zdroj: Marvel Studios/Disney+

17. Strážcovia galaxie 

Tím Strážcov galaxie sme sa rozhodli dať do zoznamu spoločne, pretože sú neodlučiteľní. Tvorcovia nám už potvrdili, že nie všetci členovia tímu udalosti tretej časti prežijú, a tak sa na nich poriadne teš. Strážcovia sú vtipný tím plný dobrých kamarátov, ktorí si spočiatku vôbec nerozumeli. 

Schopnosti: Niektorí sú veľmi schopní bojovníci a vrahovia, iní sú technologickí géniovia či schopní lídri. Nie je medzi nimi žiaden nadčlovek.

Kde sa objavili: Strážcovia galaxie 1 a 2, Avengers: Infinity War a Endgame

Kde ich ešte uvidíme: Thor: Love and Thunder, Strážcovia galaxie 3

Guardians of the Galaxy
Zdroj: Marvel Studios

18. Ant-Man & Wasp (Paul Rudd a Evangeline Lilly)

Ant-Man a Wasp majú takmer identické schopnosti a v histórii existovali dva páry týchto hrdinov. V oboch prípadoch ide o zaľúbenú dvojicu. Aktuálne je Ant-Man Scott Lang a Wasp jeho priateľka a dcéra originálneho Ant-Mana – Janet van Dyne. 

Schopnosti: zmenšovanie a zväčšovanie svojho tela, základné schopnosti v pästných súbojoch

Kde sa objavili: Ant-Man, Ant-Man 2, Civil War, Avengers: Infinity War a Endgame

Kde ich ešte uvidíme: Ant-Man: Quantumania

Avengers
Zdroj: Marvel Studios

19. Punisher (Jon Bernthal)

Punisher v podaní Jona Bernthala sa predstavil v seriáli Daredevil. Rovnako ako Daredevil, aj Punisher už mal vlastný film, ale najlepšie sa tieto postavy podarilo zachytiť práve seriálu Daredevil.  

Schopnosti: Špičkový vojak, vyniká v taktizovaní, zabíjaní, skvelo narába so všetkými druhmi zbraní, ale nemá žiadne superschopnosti.

Kde sa objavil: seriály Daredevil a Punisher

Kde ho ešte uvidíme: ? 

Avengers
Zdroj: Marvel Studios

20. Nick Fury (Samuel L. Jackson) 

Nick Fury bol spojovacím článkom väčšiny marvelovských filmov, keď zoznamoval jednotlivých hrdinov a fungoval ako ich šéf, respektíve poradca a pomocník s armádou agentov poruke. Odvtedy sa však veľa zmenilo a Nick Fury sa stiahol do úzadia. Naposledy mal kľúčovú rolu v deji snímky Avengers: Age of Ultron, no to sa čoskoro zmení, keďže bude mať vlastný seriál. 

Schopnosti: Je to skvelý taktik a špičkový agent. V zásade to však je obyčajný človek.

Kde sa objavil: Avengers 1 a 2, Captain Marvel, Captain America 2, Iron Man 1 a 2, Spider-Man: Far From Home a v mnohých ďalších

Kde ho ešte uvidíme: seriál Secret Wars

Avengers
Zdroj: Marvel Studios

Vo svete Marvelu je oveľa viac hrdinov. Niektorí zohrávajú len vedľajšie roly, iní sa ešte len predstavia vo vlastných filmoch a seriáloch. Reč je napríklad o Wongovi, Fantastickej štvorke, Bladovi, pokračovaní Eternals, Ironheart a mnohých ďalších, o ktorých ešte ani nevieme.

Odporúčané
Kto je seriálový Punisher Jon Bernthal? Roky žil v Rusku, kde ho takmer zabila mafia a jedna pouličná bitka ho navždy zmenila Kto je seriálový Punisher Jon Bernthal? Roky žil v Rusku, kde ho takmer zabila mafia a jedna pouličná bitka ho navždy zmenila 14. marca 2023, 12:30

Je aj veľa ďalších postáv, ktoré v marvelovskom svete ešte len začínajú, ako napríklad Shang-Chi, Moon Knight, America Chavez, Kate Bishop, Blade, a zaujímavý je aj osud Lokiho, ktorý bude mať 2. sériu svojho seriálu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia