Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2022, 13:30
Čas čítania 2:28
Dominik Vetrák

Prečo uvidíme ženského Thora, kto je záporákom filmu a čo tam robia Strážcovia galaxie? Všetko, čo potrebuješ vedieť o Thorovi 4

Prečo uvidíme ženského Thora, kto je záporákom filmu a čo tam robia Strážcovia galaxie? Všetko, čo potrebuješ vedieť o Thorovi 4
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY THOR: LOVE AND THUNDER MARVEL FILMY A SERIÁLY NOVÝ MARVEL FILM
Uložiť Uložené

Čo všetko vieme o Thor: Love & Thunder? Najnovšia marvelovka v sebe skrýva veľa tajomstiev.

Thor: Love & Thunder je dlho pripravovaný komiksový film, ktorý sa aj pre pandémiu niekoľkokrát odkladal. Štúdio Marvel ho oznámilo ešte v júli 2019. Po necelých troch rokoch fanúšikovia uvideli z filmu prvé zábery a je jasné, že tvorcovia v nich zo snímky veľa ukázať nechceli. Nečudovali by sme sa, keby väčšina záberov z teaser traileru pochádzala z prvej polhodiny filmu. 

Oficiálny opis deja hovorí o tom, že Thora čaká duchovná cesta za spoznaním samého seba a nájdením vnútorného pokoja. Neustále bojovanie a záchrana planét ho vyšťavili a on preto potrebuje odpočinok. Zdá sa, že na to odkazuje aj jedna zo scén v traileri, keď sa tím Strážcov galaxie chystá do útoku a Thor sa im otočí chrbtom a odkráča preč. Čo však v snímke robia Strážcovia galaxie? 

Odporúčané
10 najlepších lacných hier do 20 eur. Tieto skvosty ťa zabavia na desiatky hodín 10 najlepších lacných hier do 20 eur. Tieto skvosty ťa zabavia na desiatky hodín 16. apríla 2022, 12:30

Strážcovia galaxie budú mať zrejme len menšiu rolu

Thor sa s nimi zoznámil a skamarátil počas udalostí snímok Avengers: Infinity War a Endgame a na konci Endgame s nimi aj odletel do vesmíru. Predošlé špekulácie hovorili o tom, že Strážcovia galaxie budú vo filme len na jeho začiatku a potom odídu za vlastnými dobrodružstvami. Thor sa zase vydá hľadať pokoj, pričom však narazí na ďalšie problémy. Sprevádzať ho bude jeho kamarát Korg (hrá ho režisér a scenárista filmu Taika Waititi). 

Príchod gréckych bohov na čele so Zeusom a možno s Herculesom?

Zatiaľ nevieme, koho Thor stretne ako prvého, či Zeusa/Dia (Russell Crowe), ženskú verziu Thora (Natalie Portman) alebo záporáka Gora the God Butchera (Christian Bale). Z teaseru sa zdá, že vidíme Russella Crowa ako Zeusa na gréckom Olympe. Thor: Love and Thunder tak zrejme zakomponuje do príbehu aj gréckych bohov. Napríklad postava marvelovského Herculesa je veľmi obľúbená, a to obzvlášť pre jeho vzťah s Thorom. Azda ho teda uvidíme už v tomto filme.

Prečo uvidíme ženského Thora, kto je záporákom filmu a čo tam robia Strážcovia galaxie? Všetko, čo potrebuješ vedieť o Thor 4

Ženský Thor pochádza z komiksov

Ženská verzia Thora nie je ničím ojedinelým. Ako v komiksoch, tak vo filme sa ženským Thorom stane Jane Foster, prvá veľká Thorova láska. Hrá ju opäť Natalie Portman, ktorá kvôli role poriadne trénovala. V teaser traileri drží mjolnir, Thorovu pôvodnú zbraň, ktorú zničila jeho sestra Hela vo filme Thor: Ragnarok. Je možné, že keď sa Jane stala hodnou mjolnira, zbraň sa sama opravila a vybrala si ju ako ďalšiu následníčku.

Ako presne budú dvaja Thorovia vo filme fungovať, sa dozvieme zrejme až v kine. V komiksoch sa Jane stane hodnou mjolnira po tom, čo túto schopnosť Thor stratí. Kladivo si ju vyberie v čase, keď Jane bojuje s rakovinou prsníkov a je na tom zdravotne zle. Ženský Thor má podobné schopnosti ako ten mužský. 

Christian Bale hrá záporáka, ktorý vraždí bohov

Záporáka Gora the God Butchera v teaseri nevidíme, ale následky jeho činov áno. Film identicky replikuje známu stránku z komiksu, kde sa Gor objavil prvýkrát a zanechával za sebou len telá mŕtvych bohov a bytostí. 

Je možné, že práve oni budú cieľom záporáka Gora the God Butchera. Prvýkrát sa objavil v komikse z roku 2012. Jeho cieľom je zabiť všetkých bohov, ktorí nezabránili smrti jeho rodiny. Christian Bale si kvôli role musel dať oholiť hlavu.

Gor nemá žiadne nadľudské schopnosti. Žije však tisícky rokov a je to veľmi schopný bojovník, ktorý si hravo poradí aj s bohmi. Pokiaľ má k dispozícii symbionta s názvom All-Black the Necrosword, dokáže byť fyzicky silnejší ako Thor.

Thor 4
Zdroj: Marvel Studios/Marvel Comics

Malé roly si vo filme strihnú aj Melissa McCarthy ako Hela, Matt Damon ako Loki, Sam Neil ako Odin a Luke Hemsworth ako Thor. Postavy nedostali nových hercov. Pôjde o podobné divadelné predstavenie ako v prípade Thor: Ragnarok, keď ho organizoval Loki prezlečený za Odina. Thor: Love and Thunder uvidíme v kinách 7. júla 2022. 

Domov
Zdieľať
Diskusia