Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2022, 11:12
Čas čítania 0:57
Eduard Starkbauer TASR

Rusi opäť bombardovali Ľvov. Pri raketovom útoku zahynulo najmenej šesť ľudí

Rusi opäť bombardovali Ľvov. Pri raketovom útoku zahynulo najmenej šesť ľudí
Zdroj: Joe Raedle/Getty Images
NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ľvov sa nachádza 70 kilometrov od Poľska a pre utekajúcich Ukrajincov predstavuje relatívne bezpečné útočisko.

Pri raketových útokoch na mesto Ľvov prišlo o život najmenej šesť ľudí. Zranenia podľa miestnych predstaviteľov utrpelo ďalších minimálne jedenásť ďalších osôb vrátane dieťaťa.

Ľvov sa nachádza približne 70 kilometrov od hranice s Poľskom a bol považovaný za relatívne bezpečné útočisko pre Ukrajincov utekajúcich z iných častí krajiny.

Gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozycky oznámil, že podľa informácií ukrajinskej armády zasiahli tri útoky vojenskú infraštruktúru a jeden útok bol namierený aj na pneuservis. Starosta Ľvova Andrij Sadovyj povedal, že tlaková vlna z útokov rozbila aj okná na neďalekom hoteli, využívanom pred konfliktom utekajúcimi Ukrajincami.

Podľa jeho informácií ciele v meste zapísanom na zozname UNESCO zasiahlo dohromady päť výbuchov. O škodách na svojej infraštruktúre v Ľvove informovali aj ukrajinské železnice. Dopravu sa im už s určitým meškaním podarilo obnoviť. 

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Rusko už počas svojej invázie na Ľvov raketami zaútočilo. Ruské riadené strely 13. marca zasiahli vojenskú základňu 40 kilometrov severozápadne od Ľvova, kde zabili najmenej 35 a zranili 134 ľudí. Minulý týždeň predstavitelia mesta oznámili, že tamojšia protivzdušná obrana zničila niekoľko ruských riadených striel.

Mohlo by ťa zaujímať:
Cristiano Ronaldo s partnerkou prišli o dieťa, z dvojičiek prežilo len dievča
Google maps prestal maskovať ruské vojenské objekty. Ponorkovú základňu či lietadlovú loď môže vidieť každý
Dúfam, že makáš, lebo ja idem plný plyn, odkázal Majk Spirit. Včera som pil, ale zalapoval by som lepšie, odpovedal Separ
Domov
Zdieľať
Diskusia