Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2022, 16:46
Čas čítania 1:21
Martin Mičuda

O limitovaný Lucid Air bol taký veľký záujem, že značka predstavila novú verziu GT Performance s podobnými parametrami

O limitovaný Lucid Air bol taký veľký záujem, že značka predstavila novú verziu GT Performance s podobnými parametrami
Zdroj: Lucid
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Nové vyhotovenie má potešiť zákazníkov, ktorí si nestihli kúpiť vypredanú edíciu Dream Edition.

Automobilka Lucid Motors rozbehla sériovú výrobu svojho modelu Air na plné obrátky až v roku 2021, stále však zďaleka nedosahuje takú produkciu ako konkurenčná Tesla. Ako prvá sa na trhu objavila úvodná edícia Dream Edition, ktorá s cenovkou od približne 160-tisíc dolárov sľubovala 113 kWh akumulátor, vyše 1 100 koní a maximálny dojazd cca 825 kilometrov. Po všetkých 520 kusoch limitovanej edície sa však až prekvapivo rýchlo zaprášilo, preto Lucid reaguje na veľký dopyt.

Odporúčané
Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili Vyskúšali sme BMW, ktoré vyzerá zvláštne, no z technickej stránky je to najlepšie elektrické SUV, aké sme zažili 14. apríla 2022, 12:30

Nemožno povedať, že by „bežná“ verzia Air Grand Touring s výkonom 819 a dojazdom 830 kilometrov nestačila, zákazníci však očividne prejavujú záujem o vyše 1 000-koňové vyhotovenia, preto Lucid do ponuky začleňuje novú verziu Air Grand Touring Performance.

Jej podstatou je až 1 050 koní a viac ako 1 000 Nm, ktoré zaručia elektromobilu zrýchliť z 0 na 100 km/h len za 2,7 sekundy. Papierový dojazd pritom zodpovedá hodnote vyše 715 kilometrov. Aj v tomto prípade sú, samozrejme, prítomné dva elektromotory, Lucid pritom vyzdvihuje ultrarýchle nabíjanie – vďaka maximálnemu výkonu až 350 kW je možné len za 21 minút navýšiť dojazd o cca 480 kilometrov.

Lucid, Air Grand Touring Performance,
Zdroj: Lucid

Aj model Air Grand Touring Performance ponúkne 34” klenutý displej Glass Cockpit s 5K rozlíšením, ktorého multimediálne prostredie Lucid UX je možné aktualizovať na diaľku bez nutnosti fyzického pripojenia. Elektromobil je vybavený LiDAR technológiou, ktorá vodičovi ponúka plejádu asistenčných systémov i automatizovanú jazdu na vybraných diaľniciach. Súčasťou výbavy je aj až 21 reproduktorov audiosústavy, ktorá je kompatibilná s Dolby Atmos, či vyhrievané, ventilované a masážne predné sedadlá. Novinka stojí výhradne na 21” diskoch, ktoré však znižujú dojazd v porovnaní s 19” kolesami slabšej verzie.


Prvé kusy plánuje Lucid dodať zákazníkom už počas tohto júna, tí si však za nadštandardnú porciu výkonu patrične priplatia – cena bola stanovená na 179-tisíc dolárov. 

Lucid, Air Grand Touring Performance,Lucid, Air Grand Touring Performance,Lucid, Air Grand Touring Performance,Lucid, Air Grand Touring Performance,
Zobraziť galériu
(6)



Mohlo by ťa zaujímať:
Cristiano Ronaldo s partnerkou prišiel o dieťa, z dvojičiek prežilo len dievča
Google Maps prestali maskovať ruské vojenské objekty. Ponorkovú základňu či lietadlovú loď môže vidieť každý
Dúfam, že makáš, lebo ja idem plný plyn, odkázal Majk Spirit. Včera som pil, ale zalapoval by som lepšie, odpovedal Separ
Späť
Zdieľať
Diskusia