Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2022, 8:54
Čas čítania 0:51
Ivan Koribanič TASR

Ukrajina chce vymeniť zadržaného „Putinovho kmotra“ Viktora Medvedčuka za zajatých Ukrajincov

Ukrajina chce vymeniť zadržaného „Putinovho kmotra“ Viktora Medvedčuka za zajatých Ukrajincov
Zdroj: Prezidentská kancelář Ukrajiny
POLITIKA RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA
Uložiť Uložené

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na svojom účte na sociálnej sieti Telegram zverejnil fotografiu oligarchu v putách. „Špeciálnu operáciu vykonala SBU. Výborne! Podrobnosti zverejníme neskôr,“ napísal Zelenskyj.

Bezpečnostná služba Ukrajiny oznámila, že pri „nebezpečnej špeciálnej operácii“ zadržala Viktora Medvedčuka, ktorý je blízkym spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajine.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na svojom účte na sociálnej sieti Telegram zverejnil fotografiu oligarchu v putách. „Špeciálnu operáciu vykonala SBU. Výborne! Podrobnosti zverejníme neskôr,“ napísal Zelenskyj.

Medvedčuk je lídrom najväčšej ukrajinskej opozičnej strany s názvom Opozičná platforma – Za život. Jej činnosť úrady pozastavili pre jej väzby na Rusko. Sám Medvedčuk bol od mája minulého roka v domácom väzení.

Obvinili ho z prevodu licencií na ťažbu ropy a zemného plynu z jedného z polí na Kryme, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014, na ruské orgány, ako aj z údajného zverejnenia utajených informácií o rozmiestnení ukrajinských vojenských jednotiek.

Tri dni po tom, ako Rusko 24. februára napadlo Ukrajinu, však utiekol a zdržiaval sa na neznámom mieste. Viktor Medvedčuk je považovaný za najvplyvnejšieho proruského politika na Ukrajine. V médiách získal prezývku Putinov kmotor, pretože ruský prezident je krstným otcom jeho dcéry Darje.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)



Volodymyr Zelenskyj navrhol Kremľu, že Medvedčuka vymenia za Ukrajincov zajatých Ruskom. „Navrhujem Ruskej federácii vymeniť tohto vášho chlapíka za našich chlapcov a dievčatá, čo sú teraz v ruskom zajatí,“ povedal Zelenskyj vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Telegram.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii news.
Späť
Zdieľať
Diskusia