Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2022, 14:03
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Vojna bola nevyhnutná, šlo len o otázku času, tvrdí Putin. Jeho ciele sú vraj ušľachtilé a Rusko sa údajne iba bráni

Vojna bola nevyhnutná, šlo len o otázku času, tvrdí Putin. Jeho ciele sú vraj ušľachtilé a Rusko sa údajne iba bráni
Zdroj: TASR/AP
NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Šéf Kremľa sa verejnosti prihovoril v rámci odovzdávania cien. Stret s protiruskými silami označil za nevyhnutný.

Ruský prezident Vladimir Putin tvrdí, že konflikt s „protiruskými silami bol nevyhnutný“. Vraj bolo len otázkou času, kedy sa bude musieť Rusko „brániť špeciálnou operáciou“.

Šéf Kremľa tvrdí, že jeho ciele na Ukrajine sú „ušľachtilé“ a nepredpokladá, že sa Rusko bude po vojne izolovať od zvyšku sveta. Zopakoval, že Rusko nebude tolerovať údajnú genocídu, ktorú vraj ukrajinskí vojaci páchali na ruských obyvateľoch na území Donbasu. Viaceré inštitúcie ako OBSE, Rada Európy či OSN pritom potvrdili, že na území Donbasu sa žiadna genocída nediala. 

Putin mal najnovší prejav v rámci slávnostného odovzdávania cien na kozmodróme Vostočnyj na ďalekom východe Ruska, kde by sa mal stretnúť s bieloruským diktátorom Alexandrom Lukašenkom, informuje The Guardian s odvolaním sa na agentúrne správy.

Vladimir Putin tvrdí, že počas vojny na Ukrajine sa jeho vojakom darí vďaka modernej ruskej technike dosahovať svoje ciele a ruskí vojaci konajú statočne, múdro a efektívne.

Putin
Zdroj: TASR/AP

Britské ministerstvo obrany v utorok vo svojej pravidelnej správe uviedlo, že v priebehu nasledujúcich dvoch až troch týždňov očakáva zintenzívnenie bojov na východe Ukrajiny.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž) Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž) 10. augusta 2023, 14:16

Rezort obrany v Londýne navyše konštatuje, že ruské útoky sa naďalej sústreďujú na pozície ukrajinských síl neďaleko Doneckej a Luhanskej oblasti a ďalšie boje sa vedú v okolí miest Cherson a Mykolajiv. Rusko opäť útočí aj smerom na Kramatorsk, kde minulý týždeň pri útoku na železničnú stanicu zahynuli desiatky ľudí.


V správe sa ďalej píše, že pokračuje sťahovanie ruských síl z Bieloruska, odkiaľ sa presúvajú na východnú Ukrajinu, kde majú podporiť vojenskú operáciu.

Späť
Zdieľať
Diskusia