Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2022, 18:27
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Rusko vylúčili z Rady OSN pre ľudské práva. Slovensko hlasovalo za pozastavenie ruského členstva ako jedna z 93 krajín sveta

Rusko vylúčili z Rady OSN pre ľudské práva. Slovensko hlasovalo za pozastavenie ruského členstva ako jedna z 93 krajín sveta
Zdroj: TASR/AP
NEWS OSN RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Slovensko svojím hlasom prispelo k vylúčeniu Ruska z Rady OSN pre ľudské práva.

Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov pozastavilo Ruskej federácii členstvo v Rade OSN pre ľudské práva. Za návrh hlasovalo 93 členských krajín, 24 krajín hlasovalo proti a 58 krajín sa hlasovania zdržalo.

Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová na Twitteri hlasovanie okomentovala slovami, že Valné zhromaždenie OSN obrovskou väčšinou Rusko suspendovalo z ľudskoprávnej rady. 

„Barbarské činy Putinovho režimu na Ukrajine a hromadiace sa dôkazy vojnových zločinov znamenajú, že Rusko viac nemôže mať miesto pri stole v Rade OSN pre ľudské práva. Rusko je globálny vyvrheľ,“ skonštatovala v príspevku.

Za návrh pozastaviť Rusku členstvo v Rade OSN hlasovalo aj Slovensko. Medzi krajinami, ktoré návrh nepodporili, bolo samotné Rusko, Čína, Irán či Nikaragua. Množstvo krajín sa v hlasovaní rozhodlo zostať neutrálnymi a nehlasovali vôbec.

 

Mohlo by ťa zaujímať:
Raketovou základňou Devínska Kobyla nás previedol jej bývalý veliteľ. Aké zbrane používali a za aký čas dokázali zostreliť cieľ?
Tieňohra je surový a temný krimitriler o pomste, ktorý ťa šokuje a prekvapí (Recenzia)
Zakladatelia firmy Sudolabs: Vlani sme zvyšovali platy trikrát, aj toto je súčasť kariérneho rastu (Rozhovor)
Späť
Zdieľať
Diskusia