Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2022, 13:52
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Homosexualita je zranenie, hovorili žiakom na gymnáziu v Trenčíne. Škola sa už ospravedlnila

NEWS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Kňaz označil na vyučovaní homosexualitu za zranenie. Škola toto konanie odsúdila, inšpekcia sa zatiaľ nevyjadrila.

Kňaz na hodine náboženskej výchovy žiakom vysvetľoval, že homosexualita je „zranenie a stav nedokončeného rozvoja osobnosti po emocionálnej stránke“. Vraj ide o stav nenaplnenej potreby lásky vo vzťahu s osobou rovnakého pohlavia. Stalo sa to počas vyučovania na Gymnáziu Ľ. Štúra v Trenčíne.

Kňaz naznačoval, že homosexualita je niečo chybné, z čoho sa dá vyrásť, resp. jednoducho zmeniť orientáciu, keď to človeka „prejde“.

„Chceme poukázať na to, že skutočne neplatí, že všetko heterosexuálne a majoritné je dobré a, naopak, všetko homosexuálne či inak minoritné je zlé,“ napísali v tomto kontexte Mladí saskári, ktorí na prípad upozornili. Pripomínajú, že homosexualita nie je choroba ani zranenie. Za pochybnosti o svojej orientácii sa nemajú ľudia hanbiť tak, ako to naznačoval učiteľ na slovenskom gymnáziu. 

V tejto súvislosti upozornili nielen samotnú školu, ale aj školskú inšpekciu.


Škola na prípad zareagovala s tým, že sa o spôsobe vyučovania dozvedeli až potom, čo hodina náboženskej výchovy prebehla. „S názormi prezentovanými na hodine náboženstva sa škola nestotožňuje a odmieta ich. Situáciu bude ďalej riešiť ako s vyučujúcim náboženstva, tak aj s jeho cirkevnými nadriadenými. Za vzniknutú situáciu sa vedenie školy ospravedlnilo,“ napísali. Školská inšpekcia sa k situácii zatiaľ nevyjadrila. 

Späť
Zdieľať
Diskusia