Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2022, 13:04
Čas čítania 1:02
Vojtěch Vanda

Ako sa vyvíjali hranice štátov Európy od roku 400 pred n. l. do súčasnosti? Video ukazuje vznik a rozpad ríší v priebehu rokov

Ako sa vyvíjali hranice štátov Európy od roku 400 pred n. l. do súčasnosti? Video ukazuje vznik a rozpad ríší v priebehu rokov
Zdroj: Wikimedia/Bryan Rutherford/volně k užití
HISTÓRIA HISTÓRIA
Uložiť Uložené

Baví ťa história? Tak ťa iste zaujme YouTube kanál Cottereau, ktorí tvorí mapy a vizualizácie zmien veľkostí rôznych území. V tomto videu sa zameral na zmenu hraníc v Európe od roku 400 pred n. l. až do roku 2017.

Zajímá tě, jak vypadaly hranice Římská říše hned po jejím rozpadu a co z ní vzniklo, kam až dosahoval vliv Zlaté hordy a jak vypadaly hranice Velké Moravy při jejím největším rozmachu? To by ti nemělo uniknout video tvůrce, který si přezdívá Cottereau. Francouzský autor sdílel na YouTube mapu Evropy, kde naanimoval její územní změny od roku 400 př. n. l. do roku 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia