Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2022, 10:30
Čas čítania 2:36
Dominik Vetrák

Kinoprogram v apríli: čo sa oplatí vidieť a ktoré nové filmy ignorovať?

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Čo sa oplatí vidieť v kinách v apríli?

Kiná aj naďalej trpia pre následky pandémie. Veľmi veľa očakávaných premiér v nich nebude. Kinoprogram je oproti rokom pred pandémiou síce chudobnejší, no aj tak sa v ňom dá nájsť hneď niekoľko skvelo vyzerajúcich a očakávaných filmov. Na svoje si prídu fanúšikovia animovaných filmov, hollywoodskych blockbusterov, ale aj oceňovaných drám. 

Odporúčané
10 najlepších filmov Dwayna Johnsona 10 najlepších filmov Dwayna Johnsona 4. apríla 2022, 9:30

Tieňohra – 7. 4. 

Slovenský režisér Peter Bebjak natočil ďalšiu drámu. Tentoraz si v nej hlavnú rolu zahral herec Milan Ondrík, ktorý stvárnil záchranára a bývalého boxera Jana Kavku. Jan sa rozviedol so svojou manželkou a krátko nato ju niekto zabil.

Ukazuje sa, že vrahom je feťák, ktorý je však dôležitým informátorom polície, takže ho zrejme obíde trest. Jan sa rozhodne zobrať spravodlivosť do vlastných rúk, pričom sa zamotá do romantického vzťahu s Gretou (Leona Skleničková).

Najhorší človek na svete/The Worst Person in the World – 7. 4. 

Dánsky režisér Joachim Trier (Thelma, Oslo 31. august) natočil po skvelej dráme Thelma z roku 2017 snímku The Worst Person in the World. Hlavnú rolu v nej hrá Renate Reinsve ako Julie, ktorá sa rada zoznamuje s novými ľuďmi a experimentuje aj na poli sexuálneho života. 


Najhorší človek na svete je chválenou romantickou drámou, ktorá v traileri pôsobí veľmi bolestivým, depresívnym, ale aj hravým a pútavým dojmom, keď autenticky zobrazuje vzťahy a milostné romániky v čase, keď máme neuveriteľne veľa možností.

Fantastické zvery 3: Tajomstvá Dumbledora – 14. 4. 

Tretia časť populárnej série vychádzajúcej zo sveta Harryho Pottera si musí napravovať povesť. Druhú časť totiž kritici a diváci skritizovali. Napríklad na Rottentomatoes je po 334 recenziách priemerné hodnotenie 5,3 z 10, pričom 36 % recenzentov dalo filmu palec hore. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

V tretej časti bude eskalovať napätie medzi Grindelwaldom a Dumbledorom, čo vyústi do množstva čarodejníckych súbojov. V trojke uvidíme takmer všetkých hercov z predošlých častí vrátane Juda Lawa či Eddieho Redmayna. Záporáka Grindelwalda si zahral Mads Mikkelsen, ktorý nahradil Johnnyho Deppa.

Severan/Northman – 14. 4. 

Northman je pre nás najočakávanejší aprílový film. Je to pre skvelo vyzerajúce trailery, ale aj preto, lebo snímku Northman/Severan režíroval Robert Eggers, ktorý predtým natočil hororové trilery Čarodejnica a Maják (Lighthouse). 

Jeho tretí film bude o dosť iný ako jeho dva predošlé. Produkcia sa poriadne rozšírila, keďže ide o akčnú snímku a veľkolepý historický film zo severského prostredia v stredoveku, keď sever ovládali Vikingovia. Eggersove predošlé filmy boli skôr komorné drámy.

Hlavnou postavou Severana je Amleth (Alexander Skarsgård). Je synom mocného vikingského kráľa (Ethan Hawke) a jeho ženy Gudrún (Nicole Kidman), no zrada z okolia jeho rodiny ho pripravila o všetko.

Ako dospelý muž sa vracia domov, aby sa pomstil. Severan vyzerá ako drsný akčný film s množstvom zabíjania. Okrem troch hercov spomínaných v zátvorkách si zahrala aj Anya Taylor-Joy, Claes Bang či Willem Dafoe.

Smradi/The Bad Guys – 28. 4. 

Animák Smradi/The Bad Guys má pozitívne hodnotenia. Na Rottentomatoes je po 25 recenziách (až 97 % z nich dalo snímke palec hore) priemerné hodnotenie 7 z 10.  

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Dej sa zameriava na partiu zlodejov a zloduchov. Ide o zvieratá, ktoré využívajú svoje zvieracie prednosti a vlastnosti na páchanie zločinov. Jedného dňa ich však chytí polícia a ich jedinou šancou, ako sa dostať na slobodu, je začať konať dobré skutky.

Plánujú to robiť len naoko, zatiaľ čo naplánujú ďalšiu lúpež, lenže už po pár dňoch si uvedomia, že byť dobrými ich vlastne napĺňa šťastím. Budú však konať dobro aj vtedy, keď zistia, že ich partiu nahradili celkom noví zločinci? 

Okrem toho budeš môcť zájsť do kina na experimentálny fantasy film/dokument Last and First Men od zosnulého skladateľa Jóhanna Jóhanssona. Zložil hudbu pre filmy ako Arrival či Sicario a pred svojou smrťou stihol natočiť aj svoj prvý film.

Herečka Léa Seydoux sa predstaví vo francúzskej dráme Klam a v prvom aprílovom týždni sa do kín dostane aj animovaný film Keď sa červenám od Pixaru. My sme ho videli a myslíme si, že ide o veľké sklamanie. Koncom mesiaca sa do kín dostane aj romantická dráma Panstvo Downton: Nová éra. Kompletný prehľad premiér si môžeš pozrieť tu a tu.

Späť
Zdieľať
Diskusia