Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2022, 19:28
Čas čítania 0:42
Richard Balog

Obtiahnuté rifle už nie sú trendom. Najviac sa predávajú rifle s rovným strihom

Obtiahnuté rifle už nie sú trendom. Najviac sa predávajú rifle s rovným strihom
Zdroj: Zara
MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Úzke modely riflí boli v kurze najmä v období medzi rokmi 2009 až 2019. V súčasnosti ich nakupuje len tretina žien, čo je najmenej za poslednú dekádu.

Trend obtiahnutých riflí sa oficiálne skončil. Po prvý raz za poslednú dekádu nie sú najpredávanejším strihom medzi ženami v USA, píše BoF podľa údajov spoločnosti NPD Group. Ich podiel klesol o jedenásť percent od roku 2019. Dnes ich nakupuje len tretina žien a veríme, že minimálne rovnako je to aj v prípade mužov.

V roku 2021 sa najviac darilo rifliam s rovným strihom, ktoré mali tridsaťtripercentný podiel na americkom trhu a zaznamenali nárast už štvrtý rok po sebe.

Zásluhu na tom má aj pandémia koronavírusu, ktorá zrýchlila odklon od úzkych strihov. Ľudia takmer dva roky pracovali z domu v pohodlnom oblečení, a keď nastal čas vrátiť sa do spoločnosti, hľadali tiež prvky pohodlia. Popularita modelov z obdobia deväťdesiatych rokov a zo začiatku milénia, keď boli voľné nohavice štandardom, je čoraz vyššia a nemal/nemala by si ju premeškať. 

Trend voľných riflí sme videli aj počas prehliadok kolekcií na obdobie jar/leto 2022 a jeseň/zima 2022. Graf nižšie je len potvrdením súčasného obrazu módneho priemyslu. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Business of Fashion (@bof)

Odporúčané
Luxusná móda má množstvo podôb. Doplň svoj šatník o modely od značiek MISBHV, Kenzo či Y-3 Luxusná móda má množstvo podôb. Doplň svoj šatník o modely od značiek MISBHV, Kenzo či Y-3 22. marca 2022, 15:30
Späť
Zdieľať
Diskusia