Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. apríla 2022, 9:30
Čas čítania 5:59
Dominik Vetrák

10 najlepších filmov Dwayna Johnsona

10 najlepších filmov Dwayna Johnsona
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY DWAYNE „THE ROCK“ JOHNSON NAJLEPŠIE FILMY HERCOV
Uložiť Uložené

Dwayne Johnson je hollywoodska megahviezda a na konte má už desiatky filmov. Nie všetky však stoja za tvoj čas a peniaze.

Dwayne „The Rock“ Johnson je hollywoodsky herec a veľká filmová hviezda. Dnes už 49-ročný Dwayne začínal svoju kariéru ako wrestlingový zápasník. Do Hollywoodu sa dostal na začiatku 21. storočia. Najprv sa objavil vo filme Longshot a potom v snímkach Múmia sa vracia a Kráľ škorpión.

Jeho charizma na plátne vynahradila nedostatok hereckých zručností a skúseností, a tak sa z neho stala veľká svalnatá hviezda Hollywoodu. Potvrdilo sa to v podarenom akčnom dobrodružnom filme Vitajte v džungli (The Rundown). Ak sa ti náš výber a tipy na filmy páčia, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
Ako si Ďuro Mokrý vystrelil z Davida Beckhama alebo 10 najlepších relácií z 90. rokov, ktoré sme ako deti milovali Ako si Ďuro Mokrý vystrelil z Davida Beckhama alebo 10 najlepších relácií z 90. rokov, ktoré sme ako deti milovali 21. marca 2022, 12:30

1. Vitajte v džungli/The Rundown (2003, réžia: Peter Berg)

Dĺžka filmu: 1 h a 44 minút

Kde si ho môžeš pozrieť: momentálne sa legálne pozrieť nedá

Dwayne v tomto filme potvrdil status nádejnej akčnej hviezdy. Jednak je to vďaka kvalite samotného filmu, no s odstupom času je veľmi zaujímavá napríklad scéna, v ktorej sa mihne bývalá megahviezda akčných filmov Arnold Schwarzenegger. 

Arnold v tejto scéne odovzdáva Dwaynovi „pochodeň“ hlavnej akčnej hviezdy v Hollywoode. Arnold sa v snímke objaví asi len na sekundu, pozrie sa na Dwayna a povie mu, aby si to užil („Have fun“). 

Dwayne vtedy ešte len začínal, mal na konte jednu hlavnú rolu a je obdivuhodné, že tvorcovia filmu správne predpokladali, že sa z neho stane akčná hviezda. Snímka sa zameriava na jeho postavu, ktorá vyberá dlhy pre mafiánskeho bosa. Jeho posledná a veľká misia je v džungli, ktorú ovláda iný mafián (zahral si ho herec Christopher Walken).

Do toho sa zapletie aj bláznivý chlap Travis (Sean Williams Scott známy ako Stiffler z Prci, prci, prcičky). Všetci herci majú medzi sebou skvelú chémiu a zaručene sa na ich problémoch a konfliktoch pobavíš. 

2. Kráčajúca skala/Walking Tall (2004, réžia: Kevin Bray)

Dĺžka filmu: 1 h a 23 minút

Kde si ho môžeš pozrieť: Hulu cez VPN alebo na Youtube za 9 eur

Dwayne hrá vyslúžilého vojaka Chrisa vracajúceho sa do rodného mesta. Zisťuje však, že ho ovláda mafián, s ktorým sa nedá dohodnúť.

Po niekoľkých roztržkách sa Chris rozhodne, že proti nemu bude bojovať ako šerif. V meste začne byť slávny ako Kráčajúca skala, muž s veľkým dreveným hranolom, ktorý sa drží zákonov a nedá sa podplatiť. 

Odporúčané
Najväčšie hollywoodske priateľstvá: The Rock si vraj nevie poriadne vyprať spodnú bielizeň a Matt Damon žil v špine medzi červíkmi Najväčšie hollywoodske priateľstvá: The Rock si vraj nevie poriadne vyprať spodnú bielizeň a Matt Damon žil v špine medzi červíkmi 23. júna 2023, 14:30

Ide o zábavný akčný film s fajn hereckými výkonmi a akčnými scénami, ktoré ťa nebudú nudiť. Je to film, ktorý nás zoznámil s The Rockom, a ak si ho pozrieš, rozhodne sa nebudeš nudiť. 

3. Jumanji: Vitajte v džungli (2017, réžia: Jake Kasdan)

Dĺžka filmu: 2 hodiny

Kde si ho môžeš pozrieť: Netflix alebo Google Play za 3 eurá

Dvadsaťdva rokov po premiére dobrodružnej snímky Jumanji s hercom Robinom Williamsom sme sa konečne dočkali pokračovania. Niektorí sa báli, že to bude len pokus vyžmýkať peniaze zo slávneho filmu, no opak bol pravdou. Jumanji 2 bolo zábavnou dobrodružnou komédiou. Nedosiahlo síce kvality prvého filmu, ale to asi preto, že ani desať Dwayne Johnsonov nedokáže nahradiť nezabudnuteľný humor herca Robina Williamsa. 

Okrem Dwayna Johnsona si vo filme zahrali aj Kevin Hart, Jack Black či Karen Gilan. Pozdávať sa ti bude najmä chémia medzi Dwaynom a Kevinom. Obaja sú kamarátmi aj v reálnom živote a sú známi tým, že sa na sociálnych sieťach a aj rôznych spoločenských akciách provokujú a podpichujú. Niečo z toho preniesli aj do filmu a svojich dialógov.

V pôvodnom filme Jumanji spoločenská hra Jumanji prepájala reálny svet so svetom exotickej džungle. V novom filme hráči do džungle vstupujú cez hernú konzolu. Očakávať môžeš komédiu a akciu v dobrodružnom žánri natočenú za veľa peňazí. 

4. Rýchlo a zbesilo 5 (2011, réžia: Justin Lin)

Dĺžka filmu: 2 h a 10 minút

Kde si ho môžeš pozrieť: Amazon Prime Video alebo Google Play za 3 eurá

Fast Five je úžasný akčný film. Veľmi dobre sa naň pozerá aj po viac ako 10 rokoch. Môže za to najmä réžia Justina Lina, ktorý perfektne skombinoval prvky pretekov áut a blockbusterovej akcie.

Odporúčané
RECENZIA: Black Adam RECENZIA: Black Adam 20. októbra 2022, 15:30

Tvorcovia potešili fanúšikov pôvodných častí, ukázali staré postavy a všetko to vyvrcholilo v bláznivej naháňačke ulicami Ria de Janeiro, cez ktoré hlavné postavy ťahali obrovské trezory. 

Dnes mnohí diváci a odborníci označujú Fast Five za najdôležitejší film v sérii. Séria postupne upadala, keďže štvrtá časť mala menšie celosvetové tržby ako prvá a druhá. Hollywoodske štúdio Universal potrebovalo zaujať divákov po celom svete a to sa mu podarilo.

V päťke sa prvýkrát objavila postava Hobbsa, ktorého hral Dwayne Johnson, a Fast Five v kinách celosvetovo zarobilo 626 miliónov dolárov, pričom nasledujúce diely už v kinách zarábali aj približne miliardu dolárov.

5. Central Inteligence (2016, réžia: Rawson Marshall Thurber)

Dĺžka filmu: 1 h a 54 minút

Kde si ho môžeš pozrieť: Netflix, Amazon Prime Video či Youtube za 3 eurá

Aj v tejto komédii sa stretli herci Dwayne Johnson a Kevin Hart. Ich doťahovanie sa na pľaci sa prenieslo aj do atmosféry filmu. V snímke sledujeme Boba (Dwayne Johnson), ktorý je na strednej škole nešikovným obéznym chlapcom, no v dospelosti sa z neho stáva špičkový agent a svalnatý borec. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 112105 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia