Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2022, 11:43
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Superjachta ruského oligarchu uviazla v Nórsku, lebo jej nikto nechce predať naftu. „Nech domov doveslujú,“ odkázali im miestni

Superjachta ruského oligarchu uviazla v Nórsku, lebo jej nikto nechce predať naftu. „Nech domov doveslujú,“ odkázali im miestni
Zdroj: Ragnar Yacht/propagační materiál
NEWS RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruský oligarcha zatiaľ nevymyslel, ako dostať svoju posádku z nórskeho prístavu naspäť na domovskú Maltu.

Superjachta ruského oligarchu nemôže odplávať z nórskeho prístavu, pretože jej nikto nechce predať palivo. Na oligarchu Vladimira Stržalkovského pritom Európska únia ani Spojené štáty americké neuvalili žiadne sankcie, len s ním nórski dodávatelia lodného paliva odmietajú spolupracovať v reakcii na inváziu na Ukrajinu, informuje NPR.

Aj keď Stržalkovskij nečelí sankciám, napriek tomu má blízko k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi a v minulosti pôsobil ako agent ruskej tajnej služby KGB. Tieto dôvody prispeli k tomu, že posádka superjachty The Ragnar momentálne nedokáže zabezpečiť dostatok pohonných hmôt na odplávanie z prístavu v meste Narvik na severe Nórska.

rusko, jachta
Zdroj: Ragnar Yacht

Superjachta The Ragnar nepatrí medzi obyčajné plavidlá, Stržalkovskij si ju dal postaviť na objednávku, aby dokázala prerážať ľad a mohla plávať aj v arktickej oblasti. Kapitán lode Robert Lankester sa sťažuje, že nerozumie „extrémne nespravodlivej diskriminácii“, ktorej v Nórsku čelí.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Podľa jeho slov posádku ani len netvoria Rusi a najradšej by len jachtu presunul do domovského prístavu na Malte. „Nech domov doveslujú,“ povedal vraj jeden z miestnych dodávateľov pohonných hmôt pre plavidlá. Podpora Ukrajiny je podľa neho dôležitejšia ako posádka superjachty za milióny eur, ktorá zostáva uväznená na jej luxusnej palube.

Domov
Zdieľať
Diskusia