Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2022, 12:30
Čas čítania 8:49
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

Oktagon Prime 5: Predikcie zápasov

Oktagon Prime 5: Predikcie zápasov
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY MMA OKTAGON MMA PREDIKCIE ZÁPASOV
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Najbližší turnaj domácej organizácie Oktagon MMA ponúka fanúšikom množstvo skvelých zápasov. Zaručene preto poteší všetkých fanúšikov zmiešaných bojových umení. Aké výsledky v redakcii tipujeme?

Oktagon sa vracia na Slovensko. Po vydarenom februárovom turnaji Oktagon 31 v českej O2 Aréne, kde sme spoznali dvoch nových držiteľov opaskov v ľahkej a strednej váhe, domáca organizácia ponúka fanúšikom ďalšie skvelé súboje na podujatí Oktagon Prime 5. Uskutoční sa v sobotu 26. marca v Xbionic Aquatic Sphere v Šamoríne.

Tešiť sa môžeš na 11 zápasov plných domácich miláčikov a mladých vychádzajúcich hviezd, ale aj na viaceré zahraničné mená, ktoré sú vždy zárukou napínavých a často aj krvavých duelov. Chýbať nebudú Karol Ryšavý, Robert Pukač, Andrej Kalašnik či Matouš Kohout. Víťazstvo sa posnažia získať aj Christian Jungwirth, Kaik Brito alebo David Moon.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)


V hlavnom zápase sa proti sebe v klietke stretnú Máté Kertész a Bojan Veličković. Nepochybne pôjde o vzrušujúci duel dvoch popredných borcov velterovej váhy, ktorí by sa radi prebojovali k odvete so súčasným šampiónom Davidom Kozmom (v prípade Kertésza by šlo už o trilógiu).

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Aj tentoraz sme sa snažili čo najlepšie rozobrať jednotlivé zápasy a ponúkame ti naše redakčné predikcie. Neváhaj nám do komentárov napísať svoje tipy na víťazov.

Predikcie zápasov Oktagonu ti prinášame každý mesiac. Ak ťa zaujímajú články venované bojovým športom či rozhovory so športovcami, neváhaj nás podporiť a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme ti mohli priniesť ešte viac kvalitného obsahu.

Informácie o turnaji OKTAGON PRIME 5
Kedy: 26. 3. 2022
Kde: Xbionic Aquatic Sphere v Šamoríne, online cez Oktagon TV
Hlavné hviezdy turnaja: Bojan Veličković, Máté Kertész, Kaik Brito, Karol Ryšavý, Matouš Kohout a ďalší

Michal Plesník vs. Carlos Graca

Atraktívny duel, ktorý sa pravdepodobne celý bude odohrávať v postoji. V spojení s granátmi, ktoré v rukách Plesník má, to môže pre 34-ročného Portugalca znamenať rýchly koniec. Zverenec Attilu Végha z trnavského Spartacus Fight Gymu je výbušný, nebojí sa ísť vpred a tlačiť súpera k pletivu, navyše vie dobre mieriť a presne triafať.

Carlos Graca.
Carlos Graca. Zdroj: OKTAGON MMA

 
Obaja majú v MMA zatiaľ len tri zápasy, avšak netreba zabúdať, že Graca z osemnástich zápasov v thajskom boxe vyhral sedemnásť na knokaut. Aj on teda dobre vie, ako súpera poslať k zemi. Koniec-koncov, aj prvé dva zápasy v zmiešaných bojových umeniach vyhral už v prvom kole na technický knokaut. V poslednom dueli s Matějom Peňázom však nič nepredviedol, bol výrazne pomalší a zakríknutejší. Preto by mal byť favoritom len o niečo dravejší Slovák.


Tip na víťaza: Plesník

Roman Paulus vs. Karol Kutyła

Domáci miláčik, víťaz Oktagon Výzvy 5 a ambiciózny zápasník, ktorý sa viditeľne zlepšuje každým zápasom. Vie byť opatrný aj rýchly, vie sa prefíkane a často hladko prispôsobiť súperom aj priebehu zápasu. Po prehre s Michalom Konrádom sa poučil z chýb, zlepšil boj na zemi, úniky aj prechody z pozícií. Naposledy sa mu to vyplatilo a doslova prešiel Petra Gabala z Reinders MMA.

Roman Paulus.
Roman Paulus. Zdroj: Oktagon MMA


Proti nemu však bude stáť neľahký súper, agresívny Poliak Karol Kutyła s veľavravnou prezývkou The Thai Butcher. Paulus si teda bude musieť dať pozor na jeho výbušný štýl, naskočené kolená aj tvrdé lakte.

Súperi Kutyłu boli však až na jednu výnimku (Patryk Kaczmarczyk) poväčšine nie až takí skúsení bojovníci s menším počtom zápasov a nie práve najlepšou bilanciou. Napriek tomu určite pôjde o atraktívny zápas hneď v úvode turnaja, ktorý môže zostať celý v postoji a zároveň sa ľahko zmeniť na krvavý kúpeľ.

Tip na víťaza: Paulus

Daniel Toledo vs. Panagiotis Stroumpoulis

Medzi najväčších favoritov turnaja, aspoň podľa kurzov a bookmakerov, patrí aj Daniel Toledo. Hoci na svoj prvý skalp pod hlavičkou Oktagonu stále čaká, má už bohaté skúsenosti, napríklad z organizácie ACA (predtým ACB), a drvivú väčšinu svojich výhier ukončuje pred limitom. To napokon platí aj pre prehry. Až do konca troch kôl sa Španiel pozrel za svoju kariéru len dvakrát (raz na body vyhral, ​​raz prehral). Dá sa teda očakávať, že ukončenie pred limitom uvidíme aj teraz.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)


Bývalý kickboxer Panagiotis Stroumpoulis z Grécka do organizácie Oktagon MMA mieri s veľmi slušnou bilanciou. Drží si skóre 12 výhier a 6 prehier, pričom v posledných šiestich zápasoch vyhral hneď päťkrát. Naposledy prehral v roku 2017, a to na pôde veľmi známej organizácie Fight Nights Global. Pre Toleda pôjde o náročné meranie síl. Španiel je však ten typ bojovníka, ktorý buď svojho súpera tvrdo ukončí, alebo sám padne. V tomto prípade má veľké šance na to, aby svoje skóre vylepšil o ďalší knokaut.

Tip na víťaza: Toledo

Jakub Tichota vs. Janne Elonen-Kulmala

Jeden z najväčších talentov českej MMA scény Jakub Tichota má zatiaľ skvele rozbehnutú kariéru a vo svojich doterajších štyroch zápasoch nespoznal žiadneho premožiteľa. Naposledy si poradil s „katom“ domácich borcov Dawidom Karetom a teraz ho čaká ďalšia veľká výzva. Tou bude Fín Elonen-Kulmala.

Fínskeho bojovníka sme naposledy pod krídlami Oktagonu videli v rámci bantamovej mini pyramídy, kde ho porazil na submisiu borec svetových kvalít Farid Basharat. Teraz sa Fín posúva o váhu vyššie, teda do perovej divízie. Dá sa očakávať, že v klietke bude Tichota tým, kto bude o niečo ťažší, Fínovi, naopak, hrajú do karát bohaté skúsenosti.

Jakub Tichota OKTAGON MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Elonen-Kulmala už má na konte 26 zápasov (16 výhier, 9 prehier a jednu remízu + jeden no contest), zatiaľ čo pre Tichotu to bude len piaty profesionálny zápas. Senzačne rozbehnutý Tichota však každým zápasom ukazuje posun vpred a užíva si jazdu na vlne výhier. Oproti tomu Elonen-Kulmala za posledných päť rokov vyhral iba raz.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 111967 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Späť
Zdieľať
Diskusia