Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2022, 10:30
Čas čítania 2:39
Richard Balog

Obuv z týždňov módy bola v znamení futbalových haloviek Gucci, futuristických tenisiek Givenchy a extravagancie Versace

Obuv z týždňov módy bola v znamení futbalových haloviek Gucci, futuristických tenisiek Givenchy a extravagancie Versace
Zdroj: Givenchy
MÓDA CHANEL DIOR GUCCI MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Fantázia nemá žiadne limity a odevný priemysel je toho najlepším dôkazom.

Obuv je dôležitou súčasťou každého outfitu a návrhári si na ich vzhľade dávajú záležať. Výnimkou nie sú ani ženské kolekcie určené na obdobie jeseň/zima 2022, v rámci ktorých módne domy odprezentovali desiatky zaujímavých modelov topánok, čižiem, lodičiek, ale aj tenisiek. 

Vybrali sme najlepšie, medzi ktorými nájdeš diela od značiek ako Gucci, Versace, Givenchy alebo Loewe. Lepší obraz o týchto dizajnérskych vyhotoveniach si urobíš vďaka záberom.  

Najlepšie momenty z prehliadok ženských ready-to-wear kolekcií nájdeš v osobitnom článku. Videli sme extrémne krátke sukne z dielní Diesel, spoluprácu medzi módnym domom Gucci a značkou Adidas, ale aj pyžamá a župany ako súčasť outfitov z kolekcie od Palm Angels. 

Odporúčané
10 najlepších tenisiek s logom Nike, ktoré môžeš mať doma do 24 hodín 10 najlepších tenisiek s logom Nike, ktoré môžeš mať doma do 24 hodín 9. marca 2022, 10:30

Futuristické línie od značky Givenchy

Návrhár Matthew M. Williams nastavil francúzskemu módnemu domu novú tvár a hluché obdobie bez vlastnej identity je už len minulosťou. Givenchy je moderná značka. 

Dôkazom sú modely oblečenia, ale aj topánky a tenisky, ktoré sme videli na poslednej prehliadke v Paríži. Williams stavil na experimentálny prístup a výsledkom sú futuristické siluety z elastických syntetických tkanín. Pochybujeme, že ich niekto zaradí do svojej kolekcie každodenných tenisiek, ale ide o príjemnú a neopozeranú zmenu oproti klasickým modelom. 

Givenchy
Zdroj: Givenchy

Super vysoké topánky na podpätkoch z dielní módneho domu Versace

Versace je symbolom luxusu a okázalého dizajnu už dlhé desaťročia. V tomto trende sa niesla aj kolekcia jeseň/zima 2022 určená pre všetky ženy, bez ohľadu na typ postavy. 

Najvýraznejším momentom prehliadky boli super vysoké topánky na podpätkoch, ktoré Donatella Versace predstavila už minulý rok a okamžite sa stali žiadaným artiklom. Návrhársky tím pripravil extravagantnejšiu verziu v rôznych farebných vyhotoveniach vrátane neónovej zelenej s odlišnými možnosťami zapínania. 

Versace
Zdroj: Versace
Versace
Zdroj: Versace

MM6 Maison Margiela x Salomon

Spolupráca, ktorú sme neočakávali, ale okamžite sa zaradila medzi najsvetlejšie momenty Parížskeho týždňa módy. Kreatívny riaditeľ John Galliano obohatil kolekciu MM6 Maison Margiela o športovú obuv Salomon, s ktorou sa vyhral do najmenších detailov. 

Nízku siluetu zahalil do syntetických materiálov a atraktívnej farebnej kombinácie sivej a hnedej s výraznými akcentmi zelenej, modrej a ružovej. Už dávno sme nevideli krajšiu obuv určenú do hôr a terénu, ktorú by sme nosili aj do školy alebo práce. 

MM6 Maison Margiela
Zdroj: MM6 Maison Margiela

Retro futbalové halovky aj čižmy s tromi prúžkami od Gucci 

Alessandro Michele vytiahol na Milánskom týždni módy eso z rukáva. Novú ready-to-wear kolekciu od Gucci doplnil o športové modely značky Adidas vrátane futbalových haloviek a čižiem.

Konkrétne ide o návrhy ako vystrihnuté zo 70. a z 80. rokov, ktoré sú zahalené do pestrých kombinácií farieb či vzorov, monogramu talianskeho módneho domu aj troch prúžkov športového gigantu. Najviac nás zaujala známa silueta Gazelle v ikonickom bielo-červeno-zelenom vyhotovení a modré čižmy s kontrastnými bielymi prúžkami na bočnej strane. 

Charizmaticky návrhár opísal jednotlivé modely takto: „Používam metaforu magického zrkadla na priblíženie fantazmagorickej sily módy.“

Gucci x Adidas
Zdroj: Gucci
Gucci x Adidas
Zdroj: Gucci

Motorkárske čižmy Christian Dior

Vedenie módneho domu Christian Dior opustilo svoju komfortnú zónu a Maria Grazia Chiuri v spolupráci so spoločnosťou D-Air Lab predstavila ženskú módu z budúcnosti vrátane obuvi.

Spomedzi jednotlivých typov nás zaujali predovšetkým kožené motorkárske čižmy s hrubou podrážkou, ktoré sú ako stvorené do sychravého počasia. Grazia Chiuri spoločne so svojím tímom doplnili čierny podklad o kontrastné čierno-žlté panely, bielo-žlté prúžky aj nápis na jazyku. Topánkam dávame plný počet bodov.

Christian Dior
Zdroj: Gorunway

Loewe ide v stopách Louis Vuitton 

Španielsky módny dom Loewe síce nie je známy rovnako ako napríklad značky Balenciaga, Fendi alebo Prada, ale stojí za pozornosť. Dôkazom sú aj „nafukovacie“ topánky, ktoré návrhár Jonathan Anderson predstavil ako súčasť kolekcie jeseň/zima 2022.

Základom topánok je masívna gumená podrážka, na ktorej je veľký kus kože so sťahovaním, vďaka čomu sa silueta prispôsobí chodidlu. Nepochybujeme o tom, že Anderson našiel inšpiráciu v modeloch z dielní Louis Vuitton, ale aj tak ide o zaujímavú zimnú obuv, ktorú nebude nosiť ktokoľvek. 

Loewe
Zdroj: Gorunway

Chanel vsadil na rybárske gumáky 

Chanel je symbolom luxusu a tento status si francúzsky módny dom udržal aj minulý týždeň. Značka v domácom Paríži predstavila kolekciu na obdobie jeseň/zima 2022, ktorej dominoval tvíd, ale najviac pozornosti sme venovali rybárskym gumákom. 

Návrhársky tím vsadil na dvojicu čižiem v čiernom a tmavozelenom farebnom vyhotovení, na ktorých svieti logo a kontrastné lemovanie. Doplníš svoju zbierku obuvi o gumáky? 

Chanel
Zdroj: Gorunway
Chanel
Zdroj: Gorunway
Späť
Zdieľať
Diskusia