Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2022, 15:30
Čas čítania 1:42
Dominik Vetrák

The Batman je druhý najväčší kinofilm od roku 2020. Režisér prezradil, či bude Joker záporákom v pokračovaní

The Batman je druhý najväčší kinofilm od roku 2020. Režisér prezradil, či bude Joker záporákom v pokračovaní
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BATMAN KINOTRŽBY THE BATMAN
Uložiť Uložené

The Batman je hit. Film zažil v Hollywoode druhý najväčší premiérový víkend od roku 2020.

Komiksový film The Batman od hollywoodskeho štúdia Warner Bros. je veľký hit. Počas prvého víkendu v kinách sa mu v USA a Kanade podarilo zarobiť 128 miliónov dolárov, čo je druhý najlepší výsledok pandemickej éry. Viac sa počas premiéry v USA a Kanade podarilo zarobiť len komiksovke Spider-Man: No Way Home (260 miliónov dolárov). 

Zvyšok sveta do pokladnice prisypal ďalších 120 miliónov dolárov, takže snímka zarobila za prvý víkend v kinách 248,5 milióna dolárov. Samozrejme, štúdio nedostane celú túto sumu. Po odčítaní všetkých nákladov (náklady na kópie a prepravu filmu do celého sveta, podiel kín a tak ďalej) im z finálnej sumy ostane možno 40-50 %.

Je možné, že pre pandemickú éru sa zmenili podmienky a nastavenie podielu zo ziskov, ktoré si štúdiá a kiná rozdeľujú, takže s istotou už o tržbách a ziskoch nemôžeme hovoriť.

Odporúčané
RECENZIA: The Batman RECENZIA: The Batman 3. marca 2022, 13:30

Zabúdať netreba ani na to, že v základnom rozpočte na natočenie filmu (The Batman stál 200 miliónov dolárov) nie sú započítané náklady na propagáciu filmu, ktoré sa pri takýchto veľkých blockbusteroch vyšplhajú aj na 150 miliónov dolárov. Isté však je, že The Batman je úspešný film.

Pár desiatok miliónov dolárov film ešte zarobí z chystaných premiér v Číne a Japonsku, ktoré sa uskutočnia v marci, nehovoriac o tom, že film bude zarábať v kinách po celom svete aj v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch.

V ďalších odsekoch budú spoilery z konca filmu. Režisér Matt Reeves po premiére poskytuje rôzne rozhovory. Počas jedného takéhoto pre magazín Variety potvrdil, že väzeň z konca filmu, ktorý sa rozpráva so záporákom Riddlerom (herec Paul Dano), je skutočne Joker. Hrá ho Barry Keoghan a s Batmanom v tomto svete už niečo zažil (Batman v tomto filme bojuje so zločinom už dva roky). 

Späť
Zdieľať
Diskusia