Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022, 13:30
Čas čítania 3:45
Richard Balog

Toto sú najzaujímavejšie módne značky z Ukrajiny. Vo svojom šatníku ich majú Bella Hadid alebo Dua Lipa

Toto sú najzaujímavejšie módne značky z Ukrajiny. Vo svojom šatníku ich majú Bella Hadid alebo Dua Lipa
Zdroj: Ienki Ienki
MÓDA MÓDA REFRESHER UKRAJINA
Uložiť Uložené

Nájdeš ich v ponuke známych obchodov po celom svete a svojou kvalitou sa vyrovnajú aj módnym domom.

Krajiny východnej Európy nikdy nepatrili medzi módne veľmoci, ale to neznamená, že nemajú čo ponúknuť a nie sú zaujímavé. Dnes sa o tom presvedčíš prostredníctvom výberu najzaujímavejších značiek z Ukrajiny, ktorých produkty by sme privítali aj v našich šatníkoch.

Na svoje si prídu predovšetkým ženy, a to či už preferujú módny minimalizmus v podobe komfortných kúskov, alebo sa rady nechávajú unášať najnovšími trendmi. Kúpou niektorých podporíš ľudí z Ukrajiny, ktorí aktuálne potrebujú pomoc.

Odporúčané
COS, Theory aj Uniqlo. Tieto značky majú najlepšie základné modely tričiek, svetrov, košieľ či riflí COS, Theory aj Uniqlo. Tieto značky majú najlepšie základné modely tričiek, svetrov, košieľ či riflí 21. februára 2022, 13:30

BEVZA 

Výber začíname značkou s názvom BEVZA, ktorá je na módnej mape od roku 2006 a my sme ju spoznali vďaka slovenskej influencerke Petre Mackovej. Zakladateľkou a zároveň kreatívnou riaditeľkou kyjevskej značky je Svitlana Bevza, ktorá veľmi jemne prepája etnické symboly s kultúrnymi kódmi a úspešne ich pretvára moderným spôsobom. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BEVZA (@bevza)

Ide o výhradne ženskú líniu, ktorej hlavnými myšlienkami sú minimalizmus a luxus. Sofistikované čisté siluety, poctivé krajčírstvo a jemná farebná paleta sú jadrom každej kolekcie. Ukrajinské motívy sú ochrannou známkou značky.  

Svitlana Bevza si dáva záležať nielen na dizajne produktov, ale rovnako vníma aj dôležitosť etického prístupu k prírodným zdrojom a výrobe. Kvalita jednotlivých kusov je porovnateľná s modelmi z dielní známych módnych domov a pri dobrom zaobchádzaní ti vydržia dlhé roky. Pletené súpravy, svetre, nohavice a doplnky sú vyrobené z recyklovaného plastu a zo zvyšných látok. 

Kolekcie značky BEVZA sú pravidelnou súčasťou Newyorského týždňa módy. 

Online obchod značky BEVZA
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BEVZA (@bevza)


 Ksenia Schnaider

Úplne odlišnú estetiku zvolila návrhárka Ksenia Schnaider s manželom Antonom, ktorých rifle má vo svojom šatníku napríklad Bella Hadid. Rovnako ako v prípade značky BEVZA, aj ateliér ukrajinsko-ruského páru sa nachádza v Kyjeve. 

Späť
Zdieľať
Diskusia