Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Denisa Fordinálová Ema Stanovská Ivan Koribanič
27. februára 2022, 11:00
Čas čítania 0:41

V noci sme boli na hraničnom priechode Veľké Slemence. Utečenci bojujú so zimou, dobrovoľníci s priestorom

Kategória:
Video
Uložiť Uložené

Situáciu sledujeme priamo v teréne.

Aj dnes ti prinášame aktuálne dianie z hraničného priechodu na Ukrajinu. Tentoraz sme boli na hraničnom priechode v obci Veľké Slemence, cez ktorý prešlo z Ukrajiny na Slovensko za uplynulý deň 700 až 800 ľudí. 

Náš redaktor Ivan Koribanič sa bol pozrieť, ako vyzerá vykurovaný stan s dobrovoľníkmi, a zistil, že ľudia čakajúci na svojich blízkych sa k nemu nedostanú, iba samotní vojnoví utečenci. Rozprával sa aj s tamojším starostom Ľudovítom Tóthom, ktorý mu vysvetlil, prečo uprednostnil parkovisko na úkor lepšej dostupnosti stanu.

Problém však nie je len so stanom, ale aj so zavedením elektrickej energie. To sa ukázalo ako urgentný problém najmä vtedy, keď začali dochádzať zásoby. „Keď sa začali schádzať ľudia, tak sme to museli riešiť urgentne. Prechádzame si niečím, čo nemá obdobu,“ povedal jeden z dobrovoľníkov.

Ivan Koribanič sa rozprával aj s Ukrajinkou Sofiou, ktorá pochádza z Kyjeva a na Slovensko sa jej podarilo ujsť so svojím 8-mesačným synom. Stretol tiež muža, ktorý sa rozhodol ísť proti prúdu a vracia sa na Ukrajinu brániť svoju vlasť. 

Viac sa dozvieš v reportáži.

Domov
Zdieľať
Diskusia