Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2022, 11:47
Čas čítania 1:22
Kamila Šebestová TASR

Vojna na Ukrajine: Ruská raketa zasiahla bytovku pri kyjevskom letisku. Putin pritom tvrdil, že civilistom nič nehrozí

Vojna na Ukrajine: Ruská raketa zasiahla bytovku pri kyjevskom letisku. Putin pritom tvrdil, že civilistom nič nehrozí
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

V hlavnom meste Ukrajiny naďalej prebiehajú tvrdé boje.

V kyjevskej štvrti pri letisku Kyjev-Žuľany zasiahla ruská raketa rezidenčnú budovu. Zatiaľ hlásia šesť zranených. Po nálete rakety z bytovky odpadla celá časť. Fotografiu budovy zdieľala novinárka z BBC, ktorá sa nachádzala v danej štvrti. Podľa doteraz nepotvrdených informácií v tejto štvrti prebiehal aj druhý raketový nálet, uvádza BBC

Podľa hasiča Petra Prokopova, ktorý sa podieľal na záchranných prácach, zasiahlo budovu na juhozápadnom okraji mesta neďaleko Medzinárodného letiska Kyjev-Žuľany medzi 16. a 21. poschodím. Dva byty zničil oheň, pričom záchranné zložky evakuovali 80 ľudí. 

Ukrajinské ministerstvo infraštruktúry medzitým oznámilo, že pred úsvitom zostrelili ruskú raketu smerujúcu na priehradu veľkej vodnej nádrže slúžiacej Kyjevu. „Ak by bola táto priehrada zničená, záplava by spôsobila katastrofické obete a straty – zaplavilo by aj obytné oblasti Kyjeva a jeho predmestí,“ priblížilo ministerstvo.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Rusko opakovane tvrdí, že jeho vojenská operácia na Ukrajine je zameraná výlučne na vojenské ciele. Tento týždeň vyhlásilo, že civilistom nič nehrozí, keďže Rusi používajú presné zbrane. Opak však je zrejme pravdou. Civilisti sa od včera skrývajú vo vojnových krytoch, niektorí zostali doma. Ukrajinská vláda ich vyzýva, aby nechodili k oknu ani na balkóny. Mali by tiež podľa úradov podniknúť preventívne opatrenia, aby sa chránili pred zraneniami, ak ich zasiahnu trosky alebo strely. 

Starosta Kyjeva Kličko uviedol, že oblasť pri dôležitej elektrárni, na ktorú útočia Rusi, zasiahli nové výbuchy. V Kyjeve platí zákaz nočného vychádzania od 22.00 h (21.00 h SEČ) do 7.00 h miestneho času (6.00 h SEČ).  V prípade leteckého poplachu by mali ľudia vyhľadať najbližší kryt. Mesto na tento účel vydalo mapu.

„Na uliciach nášho mesta sa teraz bojuje. Žiadame vás, aby ste zachovali pokoj a maximálnu opatrnosť!“ píše sa v oznámení úradníkov v Kyjeve. Aktuálne dianie v Kyjeve sleduj v našom článku naživo

Domov
Zdieľať
Diskusia