Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2022, 7:57
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš TASR

Čína sa nemôže prizerať na ruskú agresiu na Ukrajine. Vojna zašla priďaleko, odkazujú Putinovi

Čína sa nemôže prizerať na ruskú agresiu na Ukrajine. Vojna zašla priďaleko, odkazujú Putinovi
Zdroj: TASR/AP
NEWS ČÍNA RUSKO
Uložiť Uložené

Peking je hlboko znepokojený posledným vývinom situácie na Ukrajine.

Čínsky veľvyslanec pri OSN Čang Ťün vyhlásil, že Peking je hlboko znepokojený posledným vývinom situácie na Ukrajine. Uviedla to v sobotu agentúra DPA.


„Už to prerástlo do takého bodu, ktorý si neželáme vidieť,“ povedal veľvyslanec Číny počas výnimočného zasadania Bezpečnostnej rady OSN v piatok. „Sme toho názoru, že zvrchovanosť a územná celistvosť všetkých štátov by sa mala rešpektovať a ciele a princípy Charty OSN kolektívne dodržiavať,“ dodal.

putin
Zdroj: TASR/AP

V piatok Bezpečnostná rada OSN hlasovala o rezolúcii odsudzujúcej ruskú agresiu na Ukrajine. Rusko schválenie rezolúcie vetovalo, zatiaľ čo Čína sa hlasovania zdržala. Agentúra DPA píše, že diplomati zo Západu to vnímajú ako úspech v snahe diplomaticky izolovať Rusko a vraziť klin medzi Moskvu a Peking.

Čína bola pôvodne vo vojne vnímaná ako spojenec Ruska, a to aj v kontexte svojich rozhodnutí a známeho tlaku, ktorý vyvíja na Taiwan. Ešte včera predstavitelia Číny tvrdili, že sú pripravení zjemňovať dosahy sankcií európskych krajín, USA a Británie.  

Späť
Zdieľať
Diskusia