Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2022, 9:30
Čas čítania 5:14
Dominik Vetrák

Čo pozerať na Netflixe, HBO, Amazone a iných streamovacích službách v marci 2022?

FILMY A SERIÁLY PROGRAM AMAZON PRIME PROGRAM DISNEY+ PROGRAM HBO MAX PROGRAM NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Čo sa oplatí pozerať na streamingových platformách a ktoré stojí za to si predplatiť?

Náš kinoprogram aj tento mesiac dopĺňa program streamingových platforiem, ktoré ako zvyčajne ponúknu veľké množstvo atraktívneho obsahu. Predplatiteľov viacerých služieb poteší, že zaujímavé seriály aj filmy sa budú streamovať aj inde než na Netflixe. 

Prehľad programu robíme každý mesiac, keď vyberáme len to najzaujímavejšie a najdôležitejšie, čo bude mať premiéru. Ak sa ti prehľady páčia, zváž podporu Refresheru a staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
Stranger Things nechcelo pred Netflixom 20 hollywoodskych štúdií. Týmto 10 seriálom a filmom nikto neveril a stali sa z nich hity Stranger Things nechcelo pred Netflixom 20 hollywoodskych štúdií. Týmto 10 seriálom a filmom nikto neveril a stali sa z nich hity 24. februára 2022, 9:30

Netflix

The Last Kingdom (finálna séria historického seriálu o Vikingoch) – 9. marec

Koncom februára na Netflixe vyšla 1. séria seriálu Vikings: Valhalla, pokračovania obľúbeného seriálu. Už po pár dňoch si fanúšikovia Vikingov budú môcť pozrieť aj poslednú sériu The Last Kingdom. 

Príbeh bude pokračovať vo filme Seven Kings Must Die, ktorý vyjde už budúci rok. The Last Kingdom je síce historický seriál o Vikingoch, no jeho príbeh a postavy sú niekedy fiktívne, čo tvorcom dalo možnosť diváka prekvapiť vývojom udalostí. 

The Adam Project (sci-fi film s Ryanom Reynoldsom) – 11. marec

Adam (Ryan Reynolds) v tomto sci-fi cestuje v čase do minulosti, aby sa stretol so svojím mladším ja. Trailer neprezrádza, prečo to robí, ale dospelý Adam ani nemá veľa času vysvetliť to. Má totiž v pätách maskovaných nepriateľov, ktorých musí zastaviť. V tom mu pomáha záhadná Laura (Zoe Saldana).

Okrem nich si vo filme zahrali aj Mark Ruffalo či Jennifer Garner. The Adam Project vyzerá ako zábavné akčné sci-fi s klasickým humorom herca Ryana Reynoldsa. Ak hľadáš pohodový film na večer, zrejme ťa nesklame. Režíroval ho Shawn Levy (Free Guy, Noc v múzeu).

 

Human Resources (animovaný seriál zo sveta Big Mouth) – 18. marec

Ak pozeráš animovaný seriál Big Mouth, Human Resources si asi užiješ tiež. Ide o sprievodný seriál, ktorý doplní dej hlavného seriálu Big Mouth. V ňom hrajú dôležitú rolu hormonálne monštrá, ktoré sprevádzajú tínedžerov v ich životoch.

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Human Resources sa zameria na životy, príbehy a vzťahy práve týchto monštier. Očakávať môžeš ďalšie diskusie o sexe, sexualite, vzťahoch, no určite bude aj tento seriál po vzore toho originálneho plný humoru a náučných informácií.  

Bridgerton (2. séria romantického historického seriálu) – 25. marec

Prvá séria romantického historického seriálu zbúrala na Netflixe niekoľko rekordov sledovanosti, a tak tvorcovia odsúhlasili rovno tri ďalšie série. Diváci sa už určite tešia na pokračovanie romantických vzťahov plných intríg, vášne a aj sexu, čo ich zaujalo už pri 1. sérii. 

Dej sa tentoraz zameria na lorda Anthonyho Bridgertona (Jonathan Bailey), ktorý sa pokúsi nájsť si manželku. Do jeho života sa zamotajú Kate (Simone Ashley, známa zo Sex Education) a jej mladšia sestra Edwina (Charithra Chandran) z Indie. Lord Anthony bude chcieť zviesť Edwinu, no Kate zistí, že má za lubom aj niečo iné.

Okrem toho v programe od Netflixu stojí za pozornosť aj 4. séria dramatického dokumentárneho seriálu Formula 1: Drive to Survive, švédsky akčný postapokalyptický film Black Crab či juhokórejský pirátsky film The Pirates: The Last Royal Treasure.

HBO

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (seriál o basketbale) – 6. marec

Podľa traileru to vyzerá na ďalší prestížny seriál z dielne HBO. Zobrazí basketbalový tím Los Angeles Lakers v 80. rokoch minulého storočia. Vtedy bol veľkou súčasťou klubu skvelý hráč Earvin Magic Johnson. V seriáli si ho zahrá herecký nováčik Quincy Isaiah a pôjde o dôležitú postavu. 

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

Okrem toho sa môžeš tešiť aj na známejších hercov ako Adrian Brody, John C. Reilly, Rob Morgan či Jason Segela. Okrem športu sa seriál bude venovať aj ľudskej psychike, sexu, drogám a všetkému, čo sprevádzalo basketbal a jeho hviezdy v 80. rokoch. Akurát nečakaj dokumentárny formát, ako napríklad v štýle dokumentárneho seriálu The Last Dance od Netflixu.

Winning Time bude dráma a je možné, že tvorcovia si niektoré udalosti prikrášlili. Seriál produkoval aj režisér Adam McKay (The Big Short, Don’t Look Up). On a herec Jonah Hill zrežírovali každý po jednej epizóde. 

Na HBO Max bude od 2. marca dostupná aj na Oscara nominovaná dráma Drive My Car. Zároveň bude v kinách.

Amazon Prime Video

The Boys Presents: Diabolical (animovaný seriál zo sveta The Boys) – 4. marec

Obľúbený seriál The Boys o skazených superhrdinoch, ktorí neváhajú zabíjať nevinných, sa rozšíri animovaným seriálom Diabolical. Prvá séria má osem častí, z ktorých každá je spracovaná v odlišnom animovanom štýle a rozpráva vlastný príbeh.

Odporúčané
Skazení superhrdinovia v seriáli The Boys vraždia, sexuálne zneužívajú a žijú len pre sponzorov a lajky (Recenzia) Skazení superhrdinovia v seriáli The Boys vraždia, sexuálne zneužívajú a žijú len pre sponzorov a lajky (Recenzia) 31. júla 2019, 20:54

Môžeš si teda pozrieť len dve či tri epizódy a vôbec sa v deji nestratíš. Osem epizód vytvorilo osem rôznych produkčných tímov, takže očakávame, že každá bude niečím unikátna. Ak sa ti páčili akčné scény seriálu The Boys, tento animovaný seriál ti určite sadne.

Paramount+

Halo (sci-fi seriál podľa slávnej hry) – 24. marec

Každý, kto si užíva veľkolepé sci-fi odohrávajúce sa vo vesmíre, zrejme dá šancu seriálu Halo a pozrie si aspoň niekoľko epizód. Seriál Halo vytvorili podľa rovnomennej hernej série na Xboxe.

Hlavnou postavou je Master Chief (hrá ho Pablo Schreiber), špeciálne vylepšený nadčlovek a vojak z radu sparťanov, ktorí robia všetko pre to, aby zachránili ľudstvo pred útokom mimozemskej rasy a impéria Covenant. Z traileru máme dojem, že pôjde o veľký, blockbusterový seriál, v ktorom nebude núdza o akciu a výbuchy.

Okrem toho od Paramount+ zaujme aj 2. séria seriálu Star Trek: Picard.

Disney+

Turning Red (animovaný film od Pixaru) – 11. marec

Najnovší animák od štúdia Pixar (natočili Hľadá sa Dory či Rodinku úžasných) sa zameria na tínedžerku Mei Lee, ktorej rodina je prekliata. Keď sa jej členovia ako deti dostanú do stresových situácií, premenia sa na veľké červené pandy. Do normálneho tela sa vrátia až po tom, čo sa upokoja. Mej je však mladé dievča v puberte, takže stresu zažíva až-až.

Odporúčané
Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu Nové seriály a filmy v marci: vysekaný Jake Gyllenhaal, návrat X-Mena a Invincible či vražda Lincolna v konšpiračnom rúchu 8. marca 2024, 14:30

Film môžeš vnímať aj ako metaforu toho, koľko stresu dnes zažívajú deti a tínedžeri a ako sa možno v tom veku vnímajú, keď pociťujú stavy úzkosti a depresie. 

Moon Knight (nový marvelovský seriál) – 30. marec

Každý nový marvelovský film alebo seriál spravidla stojí za pozornosť. Väčšinou sú v nich zaujímaví herci alebo aspoň podarené akčné scény. Navyše každý seriál či film skvelo rozširuje svet Marvelu novými postavami a záhadami, takže divák ostáva neustále v napätí. Moon Knight predstaví celkom nového hrdinu, ktorý naberá silu najmä v noci, keď je mesiac najjasnejší. 

Odporúčané
Svet Marvelu: Spider-Man bol len začiatok. Doctor Strange v kinách ukáže legendárne staršie komiksové postavy Svet Marvelu: Spider-Man bol len začiatok. Doctor Strange v kinách ukáže legendárne staršie komiksové postavy 8. februára 2022, 12:30

Herec Oscar Isaac hrá bývalého vojaka a bohatého obchodníka Marca Spectora. Ten počas expedície v Egypte takmer umrie. Ocitne sa však v skrytom oltári egyptského boha noci a mesiaca menom Konshu.

Ten mu prepožičia svoju moc a Spector sa stáva Moon Knightom. Záporáka bude hrať Ethan Hawke a špekuluje sa, že sa v seriáli objaví aj herec Mahershala Ali ako ďalšia marvelovská postava Blade – lovec upírov. Moon Knight bude mať šesť epizód.

Bonus na Hulu

Deep Water (erotický triler) – 18. marec

Ku katalógu streamovacej platformy Hulu sa v súčasnosti nijako nevieme dostať, podobne ako v prípade Paramount+ či Disney+. V marci však Hulu ponúkne dva projekty, ktoré sú veľmi lákavé. Budú ich streamovať, hoci jeden vlastní hollywoodske štúdio Disney a druhý zase americká televízna stanica FX. 

Hlavné roly v erotickom trileri Deep Water stvárnia Ana de Armas a Ben Affleck ako manželia. Ich vzťahu dochádza šťava a chcú si ho okoreniť. Nečakajú však, že sa v ich životoch začnú objavovať mŕtvoly. Už prvé zábery jasne hovoria o tom, že to nebude nič pre deti, keďže v nich postava herečky Any de Armas vkladá ruku postavy herca Bena Afflecka medzi svoje nohy. 

Atlanta (3. séria skvelého seriálu) – 25. marec

Seriál Atlanta od rapera a herca Donalda Glovera (poznáš ho aj ako Childish Gambina) sa skončí 4. sériou ešte tento rok. V priebehu niekoľkých mesiacov teda uvidíme 3. aj 4. sériu obľúbeného seriálu o afroamerickej komunite z prostredia amatérskych raperov. 

Odporúčané
5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 5 najlepších nových seriálov a filmov na Netflixe v marci 2024: sci-fi konkurencia Game of Thrones aj štýlová britská gangsterka 3. marca 2024, 13:10

Atlantu sme viackrát chválili za originálne spracovanie deja, unikátny pohľad do sveta Afroameričanov žijúcich v USA a za veľmi trefný a vtipný sociálny a politický komentár. Atlanta dokáže byť nesmierne vtipná, a ak dáš seriálu šancu, je možné, že ho zhltneš za deň. Niektoré epizódy sú tak trochu bizarné a odkláňajú sa od hlavného deja, ale stojí to za to, keďže tým tvorcovia majú možnosť diváka zaskočiť. 

Okrem toho od Hulu stojí za pozornosť aj seriál The Dropout či 5. séria Better Things.

Späť
Zdieľať
Diskusia