Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2022, 13:30
Čas čítania 6:06
Dominik Vetrák

Najlepšie filmy a seriály podľa videohier

FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY PODĽA HIER
Uložiť Uložené

Toto je top 8 filmov a seriálov, ktoré vznikli na základe hier. V článku nájdeš aj dva seriály podľa hier, ktoré majú šancu prekonať všetko, čo doposiaľ vyšlo.

Väčšina adaptácií videohier vo forme filmov či seriálov je otrasná, prinajlepšom podpriemerná. Avšak najmä v posledných rokoch sa ukazuje, že to tak nemusí byť vždy. Pri príležitosti filmového stvárnenia Uncharted v hlavných úlohách s Tomom Hollandom a Markom Wahlbergom sme sa rozhodli dať dokopy rebríček 10 najlepších filmov a seriálov podľa videohier. Rýchlo sme však prišli na to, že ak tam nechceme mať aj príliš priemerné filmy a seriály, top desiatku dohromady nedáme.

Namiesto toho sme vytvorili rebríček 8 najlepších filmov a seriálov, pričom posledné dve miesta sme venovali seriálom, na ktoré sa teší celý svet a pri ktorých je takmer isté, že sa do rebríčka raz dostanú.

V Refresheri pozeráme aj zlé filmy a seriály, aby sme ti vedeli povedať, čomu sa máš vyhnúť. Platí to pre väčšinu filmových či seriálových adaptácií hier. Ak si videl filmový Warcraft a tiež si musel kamošom vysvetľovať, prečo to nie je dobrý film a prečo s nami súcitíš, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+.

Odporúčané
Andrej Bičan nám prezradil, ako fungovalo ovládanie Maxihry, či niekto podvádzal a prečo sa relácia skončila (Rozhovor) Andrej Bičan nám prezradil, ako fungovalo ovládanie Maxihry, či niekto podvádzal a prečo sa relácia skončila (Rozhovor) 20. februára 2022, 16:30

1. Uncharted (réžia: Ruben Fleischer, 2022)

Kde si film môžeš pozrieť: aktuálne v kinách

Aký je dlhý: 2 h

Herci: Tom Holland a Mark Wahlberg

Hodnotenie na Rotten Tomatoes: 5,2 z 10

Začneme tým najlepším filmom. Filmu Uncharted sme v recenzii udelili 7 bodov z 10 s tým, že sme si dobrodružný blockbuster užili aj napriek viacerým výhradám, ktoré voči nemu máme. Štúdiám Sony Pictures a Playstation Productions sa podarilo natočiť kvalitný a zábavný veľkofilm so sympatickými postavami. Tým velí herec Tom Holland ako dobrodruh Nathan Drake, ktorému bývalý vojak Sully (hrá ho Mark Wahlberg) navrhne, aby spoločne našli najväčší stratený poklad na svete. 

Odporúčané
RECENZIA: Uncharted RECENZIA: Uncharted 18. februára 2022, 15:30

Snímka má slabých záporákov, a ak ju budeš porovnávať s hrou, občas ostaneš sklamaný (ako v prípade Sullyho, ktorý sa na Sullyho z hier v ničom nepodobá), no okrem toho ponúka dynamické dialógy medzi postavami, dobre natočenú akciu so silným finále a prekvapivo zábavné hádanky, ktoré postavy musia na svojej ceste za pokladom rozlúštiť. 

2. Rampage (réžia: Brad Peyton, 2018)

Kde si film môžeš pozrieť: Google Play filmy za 4 eurá

Aký je dlhý: 1 h a 48 min

Herci: Dwayne Johnson

Hodnotenie na Rotten Tomatoes: 5,3 z 10

Dwayne Johnson je hollywoodska megahviezda, na ktorú sú diváci zvedaví vo viac-menej akomkoľvek filme. Rampage bol navyše blockbuster s obrovskými zvieratami, ktoré ničili veľké mestá, zatiaľ čo popri nich Dwayne Johnson behal s granátometom a hláškoval. Išlo o zábavný a milý veľkofilm s drahými akčnými scénami. 

Odporúčané
Zabudnite na Transformers. Dwayne Johnson vám v Besnení ukáže, ako má vyzerať zábavný akčný blockbuster, ktorý sa neberie vážne (Recenzia) Zabudnite na Transformers. Dwayne Johnson vám v Besnení ukáže, ako má vyzerať zábavný akčný blockbuster, ktorý sa neberie vážne (Recenzia) 14. apríla 2018, 9:02

Film má fajn herecké výkony a celková atmosféra je dostatočne uletená na to, aby ti neprekážala nezmyselnosť príbehu. Postava Dwayna Johnsona sa do deja zapletie, keď jeho dobrý priateľ a zviera v jednom – gorila George – dostane sérum, ktoré spôsobuje zmutovanie zvierat a robí z nich gigantov. 

3. Arcane (réžia: Pascal Charrue a Arnaud Delord, 2021)

Kde si seriál môžeš pozrieť: Netflix

Aký je dlhý: Prvá séria má len 9 epizód s dĺžkou okolo 40 minút.

Herci: Hailee Steinfeld

Hodnotenie na Rotten Tomatoes: 9,1 z 10

Seriál Arcane je založený na multiplayerovej hre League of Legends a v rebríčku najlepších seriálov roka 2021 sme ho zaradili na prvé miesto. Seriálu až na mierne uponáhľaný záver nie je čo vyčítať, a tak sme mu bez váhania udelili 10 z 10. 

Dej sa zameriava na niekoľko kľúčových postáv, z ktorých najviac priestoru dostávajú sestry Jinx a Vi. Všetky postavy si okamžite zamiluješ, pričom ti budú sympatickí aj záporáci. Postavy sú vo všeobecnosti skvelo napísané a tvorcovia dostatočne vysvetlili motivácie k ich činom aj ich emotívne rozhodnutia. 

Pri sledovaní každej epizódy si užiješ nádherné spojenie animovaného štýlu s hudbou, a to hlavne v súbojoch a akčných scénach. Seriál Arcane sa pýši špičkovou kvalitou animácií a vďaka originálnemu vizuálu a výtvarnému štýlu vyniknú aj všetky prostredia, v ktorých sa dej odohráva. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 110727 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktoré ďalšie skvelé filmy a seriály podľa hier si môžeš pozrieť aj na Netflixe.
  • Na ktoré dva videoherné seriály sa tešíme najviac a prečo si myslíme, že budú veľmi kvalitné.
  • Či stojí za to pozerať Tomb Raidera a či ti viac sadne verzia s Angelinou Jolie alebo s Aliciou Vikander.
Späť
Zdieľať
Diskusia