Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. februára 2022, 8:30
Čas čítania 2:41
Dominik Vetrák

Prečo je Riddler hlavným záporákom filmu The Batman, uvidíme v dvojke Mr. Freeza a prečo musel Pattinson opakovať scénu 40-krát?

Prečo je Riddler hlavným záporákom filmu The Batman, uvidíme v dvojke Mr. Freeza a prečo musel Pattinson opakovať scénu 40-krát?
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BATMAN DC KOMIKSOVKY THE BATMAN
Uložiť Uložené

The Batman dorazí do kín už 3. marca. Tvorcovia prezradili, prečo je hlavným záporákom Riddler, akých záporákov by chceli mať v prípadných pokračovaniach a ako sa hercovi hrá pod čiernou maskou.

Reklamná kampaň pre komiksovú snímku The Batman od štúdia Warner Bros. vrcholí. Film uvidíme v kinách už 3. marca. V Los Angeles sa nedávno udiala panelová diskusia s tvorcami a hercami filmu, z ktorej filmový portál Collider priniesol množstvo informácií. 

Začneme Riddlerom, hlavným záporákom filmu, ktorého hrá Paul Dano. Táto verzia Riddlera je inšpirovaná sériovým vrahom s prezývkou Zodiac, ktorý terorizoval USA v 60. rokoch. Zodiaca polícia do dnešného dňa neidentifikovala.

Odporúčané
The Batman vraj bude smutný film a Bruce Wayne divný chlap, ktorý Gothamu asi viac škodí, než pomáha The Batman vraj bude smutný film a Bruce Wayne divný chlap, ktorý Gothamu asi viac škodí, než pomáha 10. februára 2022, 20:53

Riddler je dokonalý Zodiac 

Režisér Matt Reeves chcel natočiť Batmana ako z komiksov, kde je úžasným detektívom. The Batman tak bude detektívny triler a Riddler sa do toho úplne hodí, keďže napodobní niektoré prejavy správania Zodiaca. Na miestach činu bude pre Batmana nechávať odkazy, ako to robil vrah Zodiac pre políciu. 

Na rozdiel od Zodiaca, ktorý komunikoval priamo s novinármi, bude Riddler využívať internet a sociálne siete. Collider informoval aj o záporákoch, ktorých si režisér Matt Reeves vie predstaviť v prípadných pokračovaniach.

Mr. Freeze ako ďalší záporák?

Reeves sa chce so svojím Batmanom držať viac pri zemi, no to neznamená, že neuvidíme záporákov, ktorí sú až príliš sci-fi či fantasy. Príkladom je Mr. Freeze (v snímke Batman and Robin od režiséra Joela Schumachera ho hral Arnold Schwarzenegger).

The Batman
Zdroj: Warner Bros.

Reeves si myslí, že Freezov príbeh by mohol byť veľmi silný a zaujímavý, ak by ho dokázali spracovať realisticky. Ak by sa im to podarilo, rozhodne by vyzeral a správal sa inak ako Schwarzeneggerova verzia. Stačí sa pozrieť na rozdiel medzi novým Riddlerom a Riddlerom v podaní režiséra Joela Schumachera a herca Jima Carreyho z filmu Batman Forever.

Rozdiel medzi Riddlermi vo filmoch The Batman a Batman Forever.
Rozdiel medzi Riddlermi vo filmoch The Batman a Batman Forever. Zdroj: Warner Bros.

Čo sa týka Batmanovho zrodu, nikto z tvorcov nemal záujem divákom znovu ukázať, ako neznámy lupič okradne rodičov Brucea Wayna a zároveň ich zabije. Každý podľa nich už vie, prečo sa z Brucea stal Batman. Pattinson to vidí tak, že jeho Bruce Wayne si okolo seba vytvoril identitu Batmana, aby unikol bolesti zo straty oboch rodičov, ktorú zažíva aj ako dospelý muž. 

Náročné hranie pre Pattinsona

Pre Roberta Pattinsona však bolo ťažké ukázať emócie svojej postavy, ak mal na sebe množstvo mejkapu a masku Batmana. Režisér Matt Reeves spomína, ako po skončení scény prišiel za hercom, pochválil ho, ale poprosil ho, aby ukázal viac emócií. 

„Keď som mu povedal, že chcem viac, iba na mňa pozrel a neveriacky povedal: ‚Viac? VIAC?‘“

Obaja sa na tom už teraz zabávajú, no priznávajú, že to bolo veľmi náročné natáčanie. Režisér spomenul, že ďakuje bohu, že na tom filme mohol pracovať práve s hercom takého kalibru. Podľa neho je Robert vynikajúci, emotívny a zároveň fyzicky výrazný herec. 

Odporúčané
The Batman bude mať takmer 3 hodiny. Režisér tvrdí, že je to takmer hororový film The Batman bude mať takmer 3 hodiny. Režisér tvrdí, že je to takmer hororový film 21. januára 2022, 15:06

Nielen maska, ale aj Batmanov hlas je už ikonický. Každý herec v tejto role vytvorí dosť špecifický a unikátny hlas. Pattinson spomína, že skúšal množstvo verzií, keďže na to mal dosť času. Rolu získal 8 mesiacov pred natáčaním, no až počas natáčania sa začal cítiť pri používaní špeciálneho hlasu komfortne. 

„Čím častejšie som na sebe mal kostým, tým sa mi ten hlas zdal prirodzenejší. Začal som to vnímať tak, že Batman sa nesnaží nasilu prísť s nejakým hrubým hlasom. Len čo si Bruce Wayne oblečie kostým a stane sa z neho Batman, automaticky sa mu upraví hlas v rámci novej identity Batmana,“ povedal herec Robert Pattinson.

Batman DC
Zdroj: Warner Bros.

Pattinson sa pre magazín The Den of Geek rozhovoril aj o téme budúcich filmov a o tom, akých záporákov by rád videl postaviť sa Batmanovi. Rád by spracoval príbeh série Court of Owls. V nej Batman zistí, že Gothamu skutočne šéfujú tajné osobnosti v jeho podsvetí, ktoré ovládajú všetko a všetkých. Následne spomenul, že by sa rád postavil takzvanému Callendar Manovi. Ide o ďalšieho z radu známych Batmanových záporákov. 

Čo sa týka Robina, slávneho Batmanovho pomocníka, Pattinson by rád spracoval aj jeho príbeh, avšak pod jednou podmienkou: Robin musí mať okolo 13 rokov ako v komiksoch. Konkrétne spomenul dejovú líniu s názvom Death in the Family, v ktorej Joker zabije v poradí druhého Robina Jasona Todda. 

Odporúčané
Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom 11. decembra 2023, 16:30

The Batman by mala byť trilógia, pričom už teraz vznikajú pre streamingovú platformu HBO Max dva ďalšie seriály: jeden zameraný na políciu v Gothame a druhý na postavu Penguina v podaní herca Colina Farrella.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia