Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2022, 6:57
Čas čítania 1:02
Eduard Starkbauer

Youtube sa púšťa do NFT dobrodružstva. Fanúšikovia si budú môcť kupovať videá

Youtube sa púšťa do NFT dobrodružstva. Fanúšikovia si budú môcť kupovať videá
Zdroj: Unsplash/NordWood Themes/volně k užití
NEWS NFT YOUTUBE
Uložiť Uložené

Platforma sa netají veľkými ambíciami v metaverze, kde sa chce podieľať na tvorbe interaktívnych hier.

Vedúci produktového oddelenia Youtubu Neal Mohan informoval na oficiálnom blogu platformy o viacerých odvážnych plánoch do roku 2022. Podľa Mohanových slov sa zdá, že Web3 pre Youtube predstavuje inšpiratívne nové vývojové štádium internetu, ktoré tvorcom otvorí nové možnosti. A práve technológie ako blockchain a NFT môžu podľa Mohana fanúšikom umožniť vytvoriť si so svojimi obľúbencami hlbšie vzťahy.

Práve pomocou NFT majú mať fanúšikovia „overiteľnú možnosť vlastniť videá, fotografie či priamo skúsenosti svojich obľúbených tvorcov“. The Independent si všíma, že Neal Mohan je aj napriek evidentnému nadšeniu pomerne vágny a opatrný pri opise konkrétneho prístupu k technológiám NFT a blockchainu.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

Youtube deklaruje do roku 2022 túžbu „myslieť vo veľkom“ aj v súvislosti s metaverzom, na ktoré stavil svoju budúcnosť napríklad Facebook, ktorý sa pri tejto príležitosti premenoval na Meta. Videoplatforma sa slovami Neala Mohana odhodlala, že „bude pracovať na zlepšení interaktívnosti hier, ktoré majú pôsobiť omnoho živšie a premeniť pre divákov virtuálne svety na skutočnosť“.

youtube shorts
Zdroj: Youtube Shorts

Okrem koketovania s NFT Nolan Mohan v blogu načrtol aj inováciu upravovacích nástrojov a predstavil možnosť odpovedania na konkrétny komentár pri videách z kategórie Shorts. Medzi novinky na rok 2022 má patriť aj kolaboratívne živé streamovanie, na ktorom sa budú môcť podieľať viacerí autori súčasne.

Ak nechceš zmeškať dôležité novinky zo sveta NFT, nezabudni sledovať túto tému na našej stránke.

Späť
Zdieľať
Diskusia