Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2022, 18:36
Čas čítania 1:43
Daniel Mikolášik

K bojkotu Spotify sa pridáva aj James Blunt. Šírenie hoaxov na platforme sa nepáči ani princovi Harrymu a Meghan

K bojkotu Spotify sa pridáva aj James Blunt. Šírenie hoaxov na platforme sa nepáči ani princovi Harrymu a Meghan
Zdroj: Getty Images/Chris Jackson
OSOBNOSTI JOE ROGAN SPOTIFY
Uložiť Uložené

Muzikantom sa nepáči, že služba spolupracuje s Joeom Roganom. Označujú ho za antivaxera.

Britský spevák a skladateľ James Blunt sa pripája k protestu proti streamovacej službe Spotify. Ak spoločnosť okamžite nezruší spoluprácu s podcasterom Joeom Roganom, pripojí sa k speváčke Joni Mitchell a pesničkárovi Neilovi Youngovi, informuje portál Unilad.

Neil Young spustil protest proti tejto službe preto, lebo dáva výsadný priestor autorovi podcastov Joeovi Roganovi. Zo solidarity sa k nemu pripojila aj jeho dlhoročná kamarátka a speváčka Joni Mitchell. Britský spevák James Blunt na Twitteri napísal, že odmieta prispievať tvorbou na platformu, kým spolupracuje s Roganom.

Rogan podľa muzikantov šíri nebezpečné dezinformácie o vakcínach proti koronavírusu a označujú ho za antivaxera. „Nezodpovední ľudia šíria klamstvá, ktoré pripravujú iných o život,“ napísala Mitchell v piatok na svojej webovej stránke.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Joe Rogan (@joerogan)

„V tejto veci som solidárna s Neilom Youngom a s vedcami a so zdravotníkmi po celom svete,“ dodala. Služba Spotify zatiaľ na rozhodnutie Blunta a Mitchell nereagovala.

Šírenie hoaxov sa nepáči ani princovi Harrymu a Meghan Markle

Služba Spotify stratila miliardy dolárov na trhovej hodnote po tom, čo Neil Young oznámil, že odstráni svoju hudbu zo streamovacej služby. Konkurenčné streamovacie služby ako Tidal a Apple Music mu vyjadrili podporu.

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

K jeho podpore sa pridal aj kráľovský pár princ Harry a Meghan Markle. Tí v oficiálnom stanovisku podľa The Independent uviedli, že problém s dezinformáciami na Spotify sa snažia riešiť od apríla 2021.

Od založenia ich neziskovej organizácie Archewell podľa vlastných slov pracujú na riešení aktuálnej globálnej dezinformačnej krízy. „Stovky miliónov ľudí sú každý deň postihnuté vážnymi škodami spôsobenými dezinformáciami. Minulý rok v apríli začali naši spoluzakladatelia vyjadrovať obavy svojim partnerom na Spotify vzhľadom na vážne dôsledky hoaxov o koronavíruse na platforme,“ napísali v stanovisku.

Meghan Markle a princ Harry pri rozhovore s Oprah.
Meghan Markle a princ Harry pri rozhovore s Oprah. Zdroj: Getty Images

100-miliónová zmluva

Služba Spotify zatiaľ reagovala len na Neila Younga. Vyhlásila, že uplatňuje politiku odstraňovania zavádzajúceho obsahu zo svojej platformy a od začiatku pandémie odstránila už vyše 20-tisíc podcastových epizód súvisiacich s ochorením covid-19. 


Služba sa však vôbec nevyjadrila k Joeovi Roganovi, ktorého podcast The Joe Rogan Experience je predmetom tohto sporu. Portál BBC píše, že ide o najpopulárnejší podcast na Spotify – mesačne si ho stiahne 200 miliónov ľudí. Služba Spotify s Roganom uzatvorila zmluvu, ktorá mu môže priniesť zisky vo výške viac ako 100 miliónov dolárov.

Odporúčané
KVÍZ: Uhádneš, ktorý slovenský interpret či skupina má viac mesačných poslucháčov na Spotify? KVÍZ: Uhádneš, ktorý slovenský interpret či skupina má viac mesačných poslucháčov na Spotify? 11. januára 2024, 13:30

Rogan urobil minulý mesiac rozhovor s Robertom Malonom, špecialistom na nákazlivé choroby, ktorého na Twitteri zakázali pre šírenie dezinformácií o covide. Malone vyhlasuje, že vakcíny proti covidu neúčinkujú a spoliehať sa treba najmä na prirodzenú imunitu po prekonaní ochorenia. Množstvo vedeckých štúdií pritom dokázalo opak.

spotify
Zdroj: Pixabay/PhotoMIX-Company/volně k užití
Späť
Zdieľať
Diskusia