Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2022, 15:16
Čas čítania 0:51
Daniel Mikolášik

Rafael Nadal vyhral finále Australian Open. Rekordným 21. grandslamom prepisuje históriu

Rafael Nadal vyhral finále Australian Open. Rekordným 21. grandslamom prepisuje históriu
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT AUSTRALIAN OPEN TENIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Španiel tak predbehol Djokovića aj Federera.

Španielsky tenista Rafael Nadal vyhral vo veľmi vyrovnanom finále Australian Open proti Rusovi Daniilovi Medvedevovi za stavu 3 : 2 na sety. Na štadióne Rod Laver Arena v Melbourne prepísal históriu. Získal totiž rekordný 21. grandslamový titul v kariére. 
 
25-ročný Rus na Španiela nestačil a dovolil mu tak predbehnúť Novaka Djokovića a Rogera Federera, ktorí majú na konte 20 grandslamových titulov.
 
Dnes to bolo veľmi vyrovnané finále, ktoré trvalo takmer 5 a pol hodiny. V prvej polovici dominoval Medvedev, ktorý bol favorizovaný aj podľa bookmakrov stávkových kancelárií. Po dvoch prehratých setoch však Nadal stav najprv vyrovnal na 2 : 2 a neskôr otočil až na 3 : 2. Na vzájomné zápasy do finále viedol Nadal 3 : 1.

Rafael NadalAustralian Opentenis
Zdroj: TASR/AP
Odporúčané
10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 15. januára 2022, 16:30

Veľkým favoritom na výhru Australian Open bol doterajší líder svetového rebríčka Novak Djoković, ktorý chcel tiež zabojovať o rekordný 21. grandslamový titul v kariére. Na turnaji sa však napokon nemohol zúčastniť, pretože federálny súd v Melbourne mu v januári nariadil deportáciu z Austrálie a zákaz vstupu do krajiny na najbližšie tri roky.

Dôvodom bola pochybná zdravotná výnimka z očkovania proti koronavírusu, ktorú dostal, aby sa mohol zúčastniť na turnaji. Priepustku na prvý zo štyroch grandslamových tenisových turnajov si chcel Djoković vybojovať tvrdením, že v decembri prekonal covid-19. Médiá si však všimli, že deň po údajnom pozitívnom teste sa objavil medzi ľuďmi.

Odporúčané
Bývalá tenistka dnes tvorí vtipné videá: Kvôli športu bola rodina v mínuse. Amerika mi dodala sebavedomie (Rozhovor) Bývalá tenistka dnes tvorí vtipné videá: Kvôli športu bola rodina v mínuse. Amerika mi dodala sebavedomie (Rozhovor) 12. decembra 2021, 12:30
Späť
Zdieľať
Diskusia