Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2022, 6:49
Čas čítania 1:24
Martin Adam Pavlík

VIDEO: MMA zápasník mohol vyhrať kontumačne po nepovolenom kolene do hlavy, súpera sa však rozhodol potrestať inak

VIDEO: MMA zápasník mohol vyhrať kontumačne po nepovolenom kolene do hlavy, súpera sa však rozhodol potrestať inak
Zdroj: Unsplash/Daniel Lloyd Blunk-Fernández/volně k užití (ilustrační foto)
ŠPORT MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Najskôr zostal otrasený, no pozviechal sa a súpera ukončil tvrdou ľavačkou.

Ako píše Sportnet, v malej americkej organizácii Showcase MMA boli pred týždňom diváci svedkami zápasu, aký sa často nevidí. V súboji ťažkých váh totiž 41-ročný zápasník Brandon Calton s prezývkou Bone Crusher uštedril súperovi, ktorým bol 26-ročný Marquell Fulwood-Jones, tvrdý nepovolený úder kolenom do hlavy. 



V podobných prípadoch sa zápas končí diskvalifikáciou previnilca. Poškodený bojovník teda vyhráva kontumačne. V prípade, že je nepovolený úder neúmyselný, no zápasník nemôže pokračovať, súboj sa skončí bez výsledku. V tomto prípade síce otrasený mladík zostal ležať na zemi a komentátori jasne hlásili, že to je určite koniec duelu, no stalo sa niečo, čo nikto nečakal.  

Američan Fulwood-Jones si povedal, že nechce vyhrať len tak „zadarmo“ a radšej potrestá svojho súpera po svojom. Rozhodol sa výhru neprijať a pokračovať v zápase. O chvíľu neskôr uštedril „lámačovi kostí“ devastačný úder, po ktorom nebol schopný vstať. Rozhodol sa ísť ho na zem dokončiť tvrdými kladivami, na čo priam okamžite zareagoval rozhodca a zápas ukončil.



Fulwood-Jones sa tak postaral o obrat ako z veľkej knihy a o totálnu senzáciu. Pre len 175 centimetrov vysokého ťažkotonážnika šlo navyše o debut v profi MMA.

Podobný nedovolený úder kolenom sme videli minulý rok aj v prestížnej UFC na turnaji UFC 259 počas zápasu Petr Yan vs Aljamain Sterling. Yan dal Sterlingovi tvrdé koleno a diskvalifikovali ho. Znamenalo to, že prišiel o titul v bantamovej divízii. Ich odvetu uvidíme už 3. marca.



Domov
Zdieľať
Diskusia