Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2022, 13:12
Čas čítania 0:47
Eduard Starkbauer

Brian Laundrie sa priznal, že zavraždil youtuberku Gabby Petitovú. Napísal to v denníku, ktorý vedľa jeho tela našla FBI

Brian Laundrie sa priznal, že zavraždil youtuberku Gabby Petitovú. Napísal to v denníku, ktorý vedľa jeho tela našla FBI
Zdroj: Nevada Police
NEWS GABBY PETITO
Uložiť Uložené

Tragický príbeh dostal očakávanú bodku.

Denník, v ktorom sa dnes už zosnulý Brian Laundrie priznáva k zodpovednosti za smrť svojej priateľky a youtuberky Gabby Petitovej, našla podľa Vice americká FBI neďaleko jeho telesných pozostatkov.

Dráma plná šokujúcich obratov je tak, zdá sa, konečne na konci. Denverská pobočka FBI v piatkovom stanovisku upresnila, že Brian Laundrie sa vo svojich zápiskoch priznal k plnej zodpovednosti, a vyšetrovanie teda považuje za ukončené. Veliteľ vyšetrovania Michael Schneider tiež spomenul, že „vyšetrovanie neodhalilo žiadneho iného podozrivého, ktorý by bol do smrti Gabby Petitovej zapletený“.

Gabby Petito
Zdroj: Gabspetito

Vo vyhlásení právnikov pozostalých sa rodina Petitovcov poďakovala FBI za vyložené úsilie pri objasňovaní tohto nesmierne náročného prípadu. „Rozsah aj obsah dôkazov a výpovedí získaných vyšetrovateľmi nám nedovoľujú pochybovať o tom, že Gabby skutočne zavraždil Brian.“

O prípade a priebehu vyšetrovania sme ťa v Refresheri podrobne informovali. Pripomeňme, že 23-ročné dievča našli mŕtve v národnom parku Grand Teton v októbri 2021. Vyšetrovanie neskôr potvrdilo zranenia tupým predmetom v oblasti hlavy a stopy po škrtení. Následnú smrť 22-ročného Briana Laundrieho polícia vyhodnotila ako samovraždu. 

Gabby Petito
Zdroj: Moab Police

Polícia pritom mohla tragédii zabrániť. Príslušníci zo štátu Utah disponovali svedectvami o domácom násilí, na základe ktorých pár v auguste zadržala policajná hliadka, ktorá ich však po výsluchu a spísaní zápisnice ihneď prepustila.

Späť
Zdieľať
Diskusia