Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2022, 9:40
Čas čítania 0:40
Tímea Krauszová

Spevák Meat Loaf, autor megahitu I'd Do Anything For Love, zomrel vo veku 74 rokov

Spevák Meat Loaf, autor megahitu I'd Do Anything For Love, zomrel vo veku 74 rokov
Zdroj: Getty Images/Bradley Kanari
HUDBA HUDBA
Uložiť Uložené

Potvrdili to jeho príbuzní.

Známy americký spevák a herec Meat Loaf, vlastným menom Michael Lee Aday, zomrel vo veku 74 rokov. Potvrdili to jeho príbuzní na spevákovej stránke na Facebooku. Spevák strávil posledné chvíle doma so svojou rodinou. 

Jeho album Bat Out Of Hell je dodnes jedným z najpredávanejších hudobných albumov v histórii, uvádza BBC. Za 60 rokov kariéry predal viac ako sto miliónov albumov a jeho tvorbu môžeš počuť v 65 filmoch. Zahral si po boku Brada Pitta a Edwarda Nortona vo filme Fight Club, najväčšiu hereckú úlohu však mal v Rocky Horror Picture Show, kde stvárnil postavu Eddieho. 

Meat Loaf sa v roku 1993 celosvetovo preslávil skladbou I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That). Táto rocková balada sa dostala na prvé miesto hudobných rebríčkov v 28 krajinách. Singel získal v Spojených štátoch platinový certifikát a stal sa prvou a jedinou hudobníkovou skladbou na prvom mieste v rebríčku Billboard Hot 100. Zároveň bol najpredávanejším singlom roka 1993 v Británii. Pieseň spevákovi priniesla aj cenu Grammy za najlepší rockový vokálny výkon.

Späť
Zdieľať
Diskusia