Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2022, 8:16
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová TASR

Januárový prieskum AKO: voľby by vyhral Hlas, strana v preferenciách predbehla SaS aj Smer

POLITIKA POLITIKA PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Strany ĽSNS a Za ľudí by sa do parlamentu nedostali.

Ak by sa voľby do Národnej rady konali v januári, vyhrala by ich strana Hlas so ziskom 18 % hlasov. Na druhom mieste by skončila strana SaS s podporou 14,2 %, tretí by bol Smer s 13,8 % hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane TV Joj na vzorke 1 000 respondentov. Dáta zbierali telefonicky od 10. do 17. januára.

Kto by sa dostal do parlamentu

Hnutie OĽaNO by podporilo 9,3 % opýtaných. Progresívne Slovensko by získalo 8,5 % hlasov a hnutie Sme rodina 6,5 %. Nasleduje Republika so ziskom 6,2 % a KDH so 6 %. Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 33 mandátov v parlamente, SaS 26 poslancov a Smer-SD celkovo 25 poslancov. OĽaNO by obsadilo 17 kresiel, Progresívne Slovensko 15 miest, hnutie Sme rodina by malo 12, Republika a KDH zhodne po 11 poslancov.

Pred bránami parlamentu by zostali Aliancia (4 %) a SNS (3,6 %). Do NR SR by sa nedostali ani ĽSNS s 2,9 % a Za ľudí s 2,2 %.

Spomedzi respondentov 16,9 % deklarovalo, že nepôjde voliť, a 16,7 % nevedelo, koho by išli voliť. Necelé 2 % ľudí nechceli odpovedať.

prieskum ako
Zdroj: Agentúra AKO
Domov
Zdieľať
Diskusia