Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 18:30
Čas čítania 2:49
Jakub Paulík

The Book of Boba Fett. Oplatí sa sledovať nový Star Wars seriál?

The Book of Boba Fett. Oplatí sa sledovať nový Star Wars seriál?
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY THE BOOK OF BOBA FETT
Uložiť Uložené

Od dobrodružstiev Mandaloriana sme sa presunuli na púštny Tatooine.

Slávny nájomný lovec Boba Fett v Star Wars VI nezomrel, ako sme si kedysi mysleli. To nám však ukázal už Mandalorian. Spin-off The Book of Boba Fett divákov v prvých 4 častiach prevedie jeho znovuzrodením a udalosťami, ktoré predchádzali zabratiu trónu Jabba Hutta (respektíve jeho pravej ruky Biba Fortunu). Okrem toho sa však scenáristi zamerali aj na Fettovu vládu a problémy, ktoré sa s ňou spájajú.

Príbeh sa teda delí medzi flashbacky hlavného hrdinu a konflikty spôsobené snahou o udržanie pozície takzvaného Daimya. Ak sa ti zdá zvláštne, že sme Fetta nazvali hrdinom, zrejme si seriál ešte nepozeral. Tvorcovia z obávaného lovca, ktorý hľadí predovšetkým na seba a finančný zisk, spravili v podstate rovného chlapa a „klaďasa“.

Zabíja len vtedy, keď musí, väčšinou sa snaží problémy vyriešiť diplomatickou cestou a zo všetkého najviac si váži lojalitu svojich spolupracovníkov. Pri tom všetkom však akosi zmäkol. V súbojoch zabúda používať svoj jetpack, helmu takmer vždy nosí iba v ruke na okrasu, a keby nemal ochranku, zrejme by už nežil. Boba Fett nie je jednoducho vykreslený tak, ako mnohí fanúšikovia očakávali, preto sú zo seriálu čiastočne sklamaní.

The Book of Boba Fett
The Book of Boba Fett Zdroj: Disney+

Celkom príjemným osviežením je však rozšírenie mytológie týkajúce sa púštnych ľudí. Áno, to sú tí zahalení čudáci, ktorých Anakin Skywalker hromadne pozabíjal (a nielen mužov, ale aj ženy a deti). Vďaka The Book of Boba Fett už vieme, že nemôžeme hádzať všetkých do jedného vreca. Kmeň, na ktorý Boba v seriáli narazil, má síce striktné, ale v podstate celkom férové pravidlá. Nechýba im odvaha ani zmysel pre súdržnosť. Tých, ktorí si získajú ich úctu, dokážu vnímať ako seberovných.

Domov
Zdieľať
Diskusia