Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2022, 15:53
Čas čítania 0:45
Kamila Šebestová

Novak Djoković môže prísť aj o ďalší tenisový turnaj. Bude sa môcť zúčastniť na Roland Garros?

ŠPORT AUSTRALIAN OPEN NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Australian Open sa dnes začalo bez srbského tenistu Novaka Djokovića.

Tenisový turnaj Australian Open sa dnes začal bez Novaka Djokovića. Austrálska vláda sa včera rozhodla, že nezaočkovaného tenistu deportujú z Austrálie. Otázne však je, či sa bude môcť zúčastniť na ďalších turnajoch. Srbský tenista dúfa, že sa bude môcť zúčastniť na francúzskom Roland Garros (The French Open), ktorý bude v máji. V nedeľu totiž francúzska vláda vydala nové nariadenie, že nezaočkovaní nebudú môcť vstúpiť do športových zariadení

Keďže Novak Djoković zatiaľ odmieta očkovanie, je možné, že si na tenisovom turnaji vo Francúzsku nezahrá. 

„Je to jednoduché pravidlo. Bude sa týkať divákov aj športovcov,“ vyhlásilo francúzske ministerstvo športu. Politici však upozornili na to, že situácia sa môže do mája zmeniť. Zdôraznili, že nebudú robiť žiadne výnimky, informuje portál DNA.

Srbský tenista v posledných týždňoch vyvolal mediálny rozruch pre pochybnú výnimku, ktorú dostal. Chcel sa totiž zúčastniť na Australian Open napriek tomu, že je nezaočkovaný.

Priepustku na prvý zo štyroch grandslamových tenisových turnajov si chcel Djoković vybojovať tvrdením, že v decembri prekonal covid-19. Médiá si však všimli, že deň po údajnom pozitívnom teste sa objavil medzi ľuďmi. V sobotu 15. januára ho znova zadržali imigrační úradníci. Včera sa dočkal definitívneho rozsudku. 

Odporúčané
10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 10 zaujímavostí, ktoré si (možno) nevedel o Novakovi Djokovićovi: ovláda 11 jazykov a vystrihli mu scénu z hollywoodskeho filmu 15. januára 2022, 16:30
Späť
Zdieľať
Diskusia