Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2022, 19:47
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Pomohol zachrániť život Miroslavovi Štrbákovi. Igor Daniš opísal, čo sa dialo, keď MMA zápasník dostal infarkt

Pomohol zachrániť život Miroslavovi Štrbákovi. Igor Daniš opísal, čo sa dialo, keď MMA zápasník dostal infarkt
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT MIROSLAV ŠTRBÁK
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Daniš priznáva, že si narýchlo nevedel spomenúť, ako správne podať prvú pomoc, ale vedel, že niečo robiť musí. Nakoniec to, našťastie, dopadlo dobre.

Keď MMA zápasník Miroslav Štrbák dostal na tréningu infarkt, život mu pomohol zachrániť duchaprítomný kolega Igor Daniš. Ten pre Šport24 opísal, čo udalosti predchádzalo, ale aj následné chvíle hrôzy. 

„Chalani mali zápasnícky tréning, ja som mal silový vo vedľajšej miestnosti. Išiel som si ešte zaboxovať do boxovacieho vreca, po jednom kole som zbadal Mira sedieť pri stene. Šiel som za ním a zistil som, že nesedí, ale je opretý o stenu a nemá vedomie. Zakričal som na chalanov, skúsil som, či Miro dýcha, či má tep a nemá zapadnutý jazyk. Dýchal veľmi ťažko, tep som mu ani nenahmatal, jazyk zapadnutý nemal,“ spomínal Daniš. 

Tvrdí, že si následne nebol istý, ako presne mu má podať prvú pomoc, ale vedel, že je dôležité, aby niečo urobil. 

„Nevedel som poriadne vyhodnotiť, či mám ísť 30 stlačení ku 2 vdychom alebo 5 ku 1. Nakoniec som nad tým prestal rozmýšľať a povedal som si, že je lepšie robiť niečo ako nič, a zvolil som metódu 5 ku 1. Improvizoval som, robili sme to až do príchodu prvej pomoci,“ povedal profesionálnym MMA zápasník .

Odporúčané
Slovenský týždeň v športe: Koniec sezóny pre Petru Vlhovú, ohlásený návrat Miroslava Štrbáka a Milan Škriniar futbalistom roka Slovenský týždeň v športe: Koniec sezóny pre Petru Vlhovú, ohlásený návrat Miroslava Štrbáka a Milan Škriniar futbalistom roka 27. marca 2022, 19:30

Miroslav Štrbák dostal počas tréningu v OFA (Octagon Fighting Academy) infarkt ešte 5. januára 2022. Informáciu pre Refresher potvrdila jeho manažérka Nina Sedláková. Už krátko po infarkte bol podľa najbližších v stabilizovanom stave, aktuálne podľa informácií od rodinných príslušníkov Štrbák dýcha samostatne bez pomoci prístrojov.

Miroslav Štrbák má na profesionálnej úrovni bilanciu 19 výhier, 10 prehier a jednu remízu.
 

Miroslav Štrbák.
Miroslav Štrbák. Zdroj: Oktagon MMA
Späť
Zdieľať
Diskusia