Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
17. januára 2022, 9:30
Čas čítania 4:54
Ema Stanovská

Natia otvorila gruzínsku reštauráciu v Bratislave: „Nadchlo ma, aké je Slovensko podobné mojej rodnej krajine“

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Natia Sukhiashviliová pôsobila 15 rokov ako novinárka a biznisová koučka, pôsobila aj v oddelení PR na generálnej prokuratúre v Gruzínsku. Na Slovensku sa podľa nej podniká veľmi dobre.

Keď sa povie talianska, japonská či francúzska kuchyňa, asi každý vie, čo si má približne predstaviť. Gruzínska kuchyňa je však pre väčšinu Slovákov záhadou. Nová reštaurácia Pirosmani's Samovar, ktorú v Bratislave založila Gruzínka Natia Sukhiashviliová, má potenciál zmeniť to.

Ak sa ti páčia témy a rozhovory o nových gastropodnikoch, sleduj témy gastro a gastro Bratislava. Refresher sa usiluje predstavovať najlepšie prevádzky, ľudí a talenty za nimi, podporovať lokálnu gastronómiu. Môžeš nám s tým pomôcť, ak sa pridáš do REFRESHER+ klubu.

Natia prvýkrát navštívila Slovensko ako turistka v roku 2018. „Ohúrilo ma, aká je slovenská kultúra podobná tej gruzínskej. Niektoré miesta mi pripomenuli tie v mojej rodnej krajine, dokonca aj ľudia tu vyzerajú podobne ako u nás. Navyše, myslím si, že sú tu skvelé príležitosti na podnikanie,“ vysvetľuje, prečo sa rozhodla presťahovať na Slovensko.

Natia Sukhiashviliová.
Natia Sukhiashviliová. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Pred tým, ako Natia pricestovala na Slovensko, pracovala pätnásť rokov ako novinárka a biznisová koučka. Participovala na mnohých televíznych projektoch a posledných päť rokov svojho pôsobenia v Gruzínsku zastávala i viacero funkcií vo verejnej službe, napríklad ako vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou a masmédií na generálnej prokuratúre. Vraví, že ak by jej niekto pred pár rokmi povedal, že bude podnikať v reštauračnom biznise, neverila by mu. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108895 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký spontánny nápad zmenil Natii život.
  • S akým biznisom začínala na Slovensku.
  • Prečo sa natrvalo presťahovala na Slovensko a ostala osamelá v Bratislave.
  • Čo ju inšpirovalo založiť si gruzínsku reštauráciu na Slovensku.
  • Aké významné postavenie má gruzínske jedlo a víno v európskom kontexte.
  • Čo by si mal vyskúšať zo 70 pokrmov v jedálnom lístku.
  • Čo si Natia myslí o Slovákoch a čo zo slovenskej kuchyne má najradšej.
Domov
Zdieľať
Diskusia