Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2022, 20:08
Čas čítania 0:36
Jakub Paulík

Nahnevaný Boris Kollár reaguje na zbitie 11-ročnej Slovenky. Na koberec si zavolá ministra vnútra

Nahnevaný Boris Kollár reaguje na zbitie 11-ročnej Slovenky. Na koberec si zavolá ministra vnútra
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
POLITIKA BORIS KOLLÁR ÚTOK V MILOSLAVOVE
Uložiť Uložené

Kauza útoku v Miloslavove pokračuje.

Predseda parlamentu Boris Kollár natočil video, v ktorom sa ohradil voči šikanovaniu detí. Reagoval tak na nedávny útok z 2. januára 2022, keď tínedžeri v Miloslavove opili, zbili a vyzliekli donaha 11-ročné dievča. „Som otec veľa detí, všetci to dobre viete, veľmi sa ma to osobne dotklo,“ povedal mnohonásobný rodič a líder strany Sme rodina.

Na najbližšej koaličnej rade chce preto predvolať ministra vnútra Romana Mikulca, aby mu vysvetlil, ako sa dá šikanovaniu detí do budúcnosti vyhnúť. „Budem od neho požadovať jasné kroky, akým spôsobom sa na Slovensku zamedzí takejto šikane,“ vyhlásil. V prípade nutnosti chce vraj zmeniť Trestný zákon, aby útočníci ako v Miloslavove skončili v polepšovniach až do veku dospelosti.

Prípad skupiny tínedžerov z Miloslavova, ktorí zaútočili na 11-ročné dievčatko, nie je údajne ojedinelý. Polícia však zatiaľ pôsobenie „detského gangu“ v obci nepotvrdila. V prípade začali trestné stíhanie vo veci lúpeže s tým, že v priebehu vyšetrovania môžu trestný čin prekvalifikovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia