Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2022, 14:04
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Eminem si kúpil NFT znudenej opice za 450-tisíc dolárov, ktorá je mu najviac podobná

Eminem si kúpil NFT znudenej opice za 450-tisíc dolárov, ktorá je mu najviac podobná
Zdroj: Getty Images/Kevin Winter
NEWS NFT
Uložiť Uložené

Eminem je ďalším raperom, ktorý sa pridáva do klubu zberateľov momentálne najvzácnejšej NFT kolekcie na svete.

Eminem sa pridáva k viacerým známym osobnostiam z rapového priemyslu, ktoré sa v posledných mesiacoch stali majiteľmi vzácnych NFT.

Slim Shady si kúpil „znudenú opicu“ z kolekcie Bored Ape Yacht Club (BAYC) za 123,45 etherea, čo je pri súčasnej cene tejto kryptomeny približne 450-tisíc dolárov.

Autori pravdepodobne pri tvorbe kolekcie na legendárneho interpreta mysleli, keďže v skutočnosti ide o jeho podobizeň s charakteristickou šiltovkou, jednoduchou retiazkou a varsity bomberou. 

Pôvodný autor GeeGazza sa už v novembri snažil Eminema prostredníctvom Twitteru kontaktovať. Zarobil približne 200-násobok pôvodnej investície v kryptomene ethereum, v absolútnej hodnote však ešte oveľa viac, keďže stúpala nielen cena kolekcie Bored Ape, ale aj cena etherea. GeeGazza vydražil opicu za 6 mincí etherea pred šiestimi mesiacmi.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30

Aj vďaka influencerom sa projekt BAYC stal momentálne najdrahším na svete. NFT kolekcie sa porovnávajú na základe tzv. „floor“ ceny, teda najnižšej ceny, za ktorú je možné skoro okamžite NFT predať. Floor cena BAYC je momentálne 65,6 etherea, floor cena druhého najpopulárnejšieho projektu Crypto Punk je 64,64 etherea. 

Späť
Zdieľať
Diskusia