Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021, 16:30
Čas čítania 7:13
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Ako funguje multiverzum v snímke Spider-Man: No Way Home, ktoré postavy sa vrátili a čo sa stalo s Venomom?

Svet Marvelu: Ako funguje multiverzum v snímke Spider-Man: No Way Home, ktoré postavy sa vrátili a čo sa stalo s Venomom?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY SPIDER-MAN: NO WAY HOME
Uložiť Uložené

V najnovšom diele Sveta Marvelu detailne rozoberieme udalosti snímky Spider-Man: No Way Home vrátane tých postáv, na ktoré nevieš prestať myslieť, odkedy si odišiel z kina.

V článku sa nachádzajú spoilery k snímke Spider-Man: No Way Home.

Tretí Spider-Man v podaní Toma Hollanda je obrovský hit. Ide o nesmierne kvalitný film a zároveň obrovský fan service, a teda splnený sen všetkých fanúšikov. Vidieť pokope všetkých troch hraných Spider-Manov bolo neskutočné a z komiksového sveta nás už zrejme nič nepoteší viac. Ani návrat Hugha Jackmana ako Wolverina by nebol až taký sladký ako Tobey Maguire a Andrew Garfield v kostýmoch. 

Vo filme sa však deje viacero zaujímavých vecí, ktoré stoja za diskusiu. Pokúsime sa ich všetky prebrať, či už je to budúcnosť Spider-Mana Toma Hollanda, potenciálna budúcnosť Garfielda a Maguiera v MCU (Marvel Cinematic Universe), budúcnosť Venoma a Doctora Strangea, alebo cameo Daredevila. 

Odporúčané
Videli sme film Spider-Man: No Way Home. Prečo ho musíš vidieť v kine, a to čím skôr? (Článok BEZ spoilerov) Videli sme film Spider-Man: No Way Home. Prečo ho musíš vidieť v kine, a to čím skôr? (Článok BEZ spoilerov) 17. decembra 2021, 10:30

A začneme práve nevidiacim právnikom z Hell’s Kitchen. Leaky v tomto prípade neklamali. Charlie Cox, milovaný za stvárnenie Matta Murdocka alias Daredevila v skvelom seriáli od Netflixu, sa vracia s červenými okuliarmi, oblekom a túžbou pomáhať nevinným. Tri roky po zrušení seriálu ho Marvel konečne mohol použiť (Netflix mal so spoločnosťou Disney zmluvu, podľa ktorej postavy z ich seriálov nemohli v marvelovskom filmovom svete použiť minimálne 2 roky po posledných sériách). 

A stálo to za to, hoci šlo o krátku scénu. Na internete sa špekuluje, že jeho scény tvorcovia náramne skrátili a vystrihli. Údajne sa natočila aj scéna v súdnej sieni, kde Matt Murdock obraňuje Petra Parkera. Návrat Daredevila nás extrémne teší, a to hlavne vďaka účasti Charlieho Coxa. Je to skvelý herec a jeho spracovanie Daredevila si obľúbil celý svet. Avšak stále nevieme, či ide o rovnakého Daredevila.

Disney a Marvel totiž vo svojich filmoch a seriáloch nikdy neuznali existenciu seriálov od Netflixu ako súčasť ich prepojeného sveta – Marvel Cinematic Universe. Netflix sa o to snažil, keď napríklad v Daredevilovi odkazoval na útok Chitauri z Avengers, ale to bolo asi tak všetko. Marvel možno chcel začať s týmito postavami nanovo a zároveň chcel využiť obľúbených hercov, s ktorými si už diváci tieto postavy asociujú.

Daredevil
Zdroj: Neflix

Vyriešiť to mohli jednoducho. Stačí povedať, že ide o takzvaných variants týchto postáv, teda alternatívne verzie hrdinov z iných dimenzií multiverza. V tom prípade im môžu upraviť osobnostné črty aj ich minulosť.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

My by sme však boli určite radi, keby šlo o identické charaktery postáv z Netflixu. Možno sa to dozvieme už v stredu, keď vychádza posledný diel prvej série seriálu Hawkeye. Je totiž viac než pravdepodobné, že sa v ňom ukáže Vincent D’Onofrio ako Kingpin.

Hawkeye
Zdroj: Disney+

Po Daredevilovi sme sa dočkali ďalších slávnych postáv. Reč je o Doctorovi Octopusovi, Green Goblinovi, Electrovi, Sandmanovi a Lizardovi. Ich osud je v podstate rovnaký. Spider-Mani nakoniec dokázali zvrátiť ich osudy a buď ich vyliečiť, alebo im odobrať schopnosti. Pôsobilo to síce dosť urýchlene, ale vo filme to fungovalo (viac-menej).

Ako sme už spomínali v recenzii, Sandmanova motivácia bojovať proti Spider-Manom nedáva vôbec význam a premena Electra na „cool“ chlapíka po tom, čo je ochotný zabíjať, je príliš neprirodzená. No a Lizard... Lizard tam proste je a viac nikoho nezaujíma, keďže má dosť plochý charakter. 

Doctor Octopus sa zbavil skratového čipu, v dôsledku čoho ho ovládali chápadlá a stal sa zloduchom. Nakoniec tak Spider-Manom pomohol v súboji s Elektrom. Na záver tu máme Goblina, ktorého rozdvojenú osobnosť dokázal Peter Parker (Maguierova verzia) vyliečiť s pomocou ostatných Spider-Manov.

Spider-Man
Zdroj: Marvel Studios/Sony

Tak ako v prípade Doc Oca, aj jemu sa môže stať, že sa veľmi ľahko vráti do starých, záporáckych koľají. Ale to by dosť odobralo z významu a emocionálnej zložky deja tohto filmu. 

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Ak by sme sa v blízkej budúcnosti dočkali aktuálnej verzie Green Goblina/Normana Osborna, daný herec by to mal neskutočne ťažké. Willem Dafoe ho totiž stvárnil absolútne brilantne a z hľadiska hereckých výkonov v komiksových filmoch tu už dlhé roky nebolo nič také silné. Títo záporáci sa vrátili do svojich svetov, no netušíme, čo sa s nimi vtedy stalo.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107882 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či vytvoril návrat záporákov do ich svetov alternatívne časové dimenzie.
  • Či uvidíme ešte Garfieldovho a Maguierovho Spider-Mana.
  • Aká je budúcnosť Spider-Mana a prečo ide o takzvaný soft reboot alias jemný reštart.
  • Ako funguje zabudnutie celého sveta na Petra Parkera a čo bude nasledovať pre Doctora Strangea.
  • Ako je to s Venomom v MCU a ako snímka No Way Home elegantne vysvetlila potitulkovú scénu z Venoma 2.
Domov
Zdieľať
Diskusia