Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2021, 12:30
Čas čítania 6:00
Dominik Vetrák

10 najlepších seriálov roka 2021

10 najlepších seriálov roka 2021
Zdroj: Netflix, HBO
FILMY A SERIÁLY NAJLEPŠIE FILMY, SERIÁLY A HRY ROKA 2021 NAJLEPŠIE SERIÁLY
Uložiť Uložené

Animáky vládli tomuto roku, no pozornosť si pýtali aj juhokórejské produkcie a už klasicky šperky od HBO. Netflix sa však nenechal zahanbiť.

Vzhľadom na pandémiu koronavírusu, ktorá aj tento rok urobila s programom kín slušný bordel, sme sa viacerí uchýlili k čoraz väčšiemu počtu seriálov. Vzniká ich viac a viac, čo je logické, keďže novovzniknuté streamingové platformy potrebujú obsah. Lenže sledovať seriál, ktorý má dokopy 10 hodín, a pozrieť si 2-hodinový film je veľký rozdiel.

Aj preto sa nám tento rok nepodarilo pozrieť si úplne všetko, čo chválili nielen recenzenti, ale aj diváci. Aj napriek tomu sme videli desiatky seriálov, z ktorých sme vytvorili rebríček 10 tých najlepších, ktoré ťa nenechajú chladným. Veríme, že každý jeden z týchto seriálov ťa nadchne. 

Odporúčané
Netflix do konca roka vydá 10 filmov, na ktoré sa tešíme viac ako na Avatara 2 Netflix do konca roka vydá 10 filmov, na ktoré sa tešíme viac ako na Avatara 2 13. júla 2022, 16:30

10. Zaklínač

Zaklínač sa pred dvomi rokmi do top 10 seriálov nedostal. Ako si sa však mohol dočítať v našej recenzii, 2. séria sa podstatne zlepšila a seriál si teda zaslúži prepracovať sa až sem. Henry Cavill je stále dokonalý Geralt, snažia sa aj ostatní herci a dej je teraz celistvejší a lepšie prerozprávaný. 

Zlepšilo sa všetko od vizuálu cez triky a súboje až po kostýmy a fantasy atmosféru. Tvorcovia pridali ďalšie postavy vrátane zaklínačov na Kaer Morhene a nasmerovali príbeh zaujímavým smerom. Užiješ si aj zabíjanie netvorov a rozširovanie tohto skvelého, aj keď brutálneho a deprimujúceho fantasy sveta. Najväčšou výčitkou teda ostávajú niektoré dejové zmeny, ktoré sa výrazne odklonili od knižného materiálu.

Zaklínač
Zdroj: Netflix

9. Castlevania

Finále animovaného spracovania slávnej hernej série nedopadlo úplne podľa očakávaní. Netflix seriál ukončil predčasne, a tak tvorcovia nestihli uzatvoriť všetky dejové línie a niektoré akoby vyfučali do prázdna. Príbeh ako taký však mal dostatočne uspokojivé zakončenie. Zvyšok seriálu je už potom na klasickej špičkovej úrovni.

Odporúčané
Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy Toto je 10 najlepších seriálov, ktoré vznikli podľa knižnej predlohy 19. marca 2024, 15:00

Animácia, choreografie súbojov, vynikajúci voice acting (hlas hercov), dizajn príšer a vzťahy medzi postavami, ako i dialógy potvrdili, že tvorcovia sa v tomto fantasy prostredí plnom smrti a krvi cítia nesmierne pohodlne a dokážu tam vytvoriť úžasnú atmosféru. Ak ti sadol tohtoročný Arcane, Castlevaniu si zamiluješ tiež, takže jej utekaj dať šancu. Na Netflixe sú dostupné všetky štyri relatívne krátke série.

Castlevania
Zdroj: Netflix

8. Rick and Morty

Animovaný seriál sa stále nedokáže vrátiť na úroveň kvality z prvých sérií, no napriek tomu je najlepším animovaným sci-fi seriálom súčasnosti. Postavy Ricka, Mortyho a ostatných stále hláškujú v každej epizóde a tvorcovia dokážu byť aj naďalej nadmieru originálni a kreatívni nielen v sci-fi nápadoch, ale aj v humore. Piata séria bola silná aj vzhľadom na emotívnejšie epizódy zobrazujúce Rickovu minulosť. 

Rick and Morty
Zdroj: Adult Swim

7. Sex Education

Tento britský komediálny seriál je ako „comfort food“. Môžeš si ho zapnúť kedykoľvek a vždy ti vyčarí na tvári úsmev. Aj 3. séria je plná sexuchtivých tínedžerov pretĺkajúcich sa svojimi životnými problémami, objavovania svojej sexuality, ale aj veľkých životných lekcií. Budujú a ničia sa vzťahy, ale tvorcovia nezabúdajú ani na patričnú dávku humoru a rozširujú dejové línie našich obľúbených postáv.

Odporúčané
20 zaujímavostí z Pána prsteňov, ktoré ťa vrátia do sveta Stredozeme 20 zaujímavostí z Pána prsteňov, ktoré ťa vrátia do sveta Stredozeme 22. decembra 2021, 16:30

Potešilo nás, čo urobili s Ruby, a dúfame, že jej vo 4. sérii dajú ešte viac priestoru. No a tradične tu máme skvelého Otisa a Maeve, ktorí sa zase posunuli ďalej. Tretia séria predstavila aj vynikajúce nové postavy a potešili nás aj udalosti vo vzťahu Otisovej mamy a jej partnera Jakoba. Sex Education je v podstate takmer vždy o tom istom, akurát so zábavnými inováciami, a skvelo sa naň pozerá. 

Sex Education
Zdroj: Netflix

6. Mare of Easttown

Detektívka Mare žije v malom americkom mestečku, v ktorom sa len výnimočne stane niečo, čo otrasie celou komunitou. Keď sa však po párty v lese nájde v neďalekej rieke telo mŕtvej tínedžerky, vyšetrovateľka sa vydáva na lov po vrahovi, pričom nešetrí ani svoje blízke okolie.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107621 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia