Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2021, 9:30
Čas čítania 9:01
Daniel Mikolášik

Vypátrali sme finalistov Slovensko hľadá Superstar 2. Čo robili po skončení súťaže a ako sa za 17 rokov zmenili?

Vypátrali sme finalistov Slovensko hľadá Superstar 2. Čo robili po skončení súťaže a ako sa za 17 rokov zmenili?
Zdroj: TASR/Zuzana Čižmáriková
OSOBNOSTI HUDBA SUPERSTAR
Uložiť Uložené

Balúchová porodila dieťa Kollárovi, Cmorik hral ukradnutú skladbu pre Dzurindu a musel za ňu zaplatiť odškodné 3 000 eur. Čo dnes robia finalisti druhej Superstar?

Po nesmierne veľkom úspechu prvej televíznej speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar sa ešte v novembri 2005 začalo vysielať jej druhé pokračovanie. Obľúbený televízny program, ktorý vznikol na motívy britského formátu Pop Idol či amerického American Idol, u nás vysielala verejnoprávna televízia STV (dnes RTVS).

Po kúpení licenčných práv koncom marca 2004 pod ňou vyšli nasledujúce roky dve série talentovej šou. Druhá sezóna odštartovala kastingmi v Banskej Bystrici, Žiline, Bratislave a Košiciach. Divákov ňou sprevádzala moderátorská dvojica Adela Banášová a Martin Pyco Rausch. V porote sedeli Pavol Habera, Laco Lučenič, Jana Hubinská a Julo Viršík.

Najdôležitejšia však bola jedenástka finalistov, ktorých sme sa rozhodli vypátrať a zistiť, ako dnes vyzerajú, čomu sa venujú, čo robili po skončení Superstar a ako si spomínajú na šou, ktorá sa mala stať ich odrazovým mostíkom do slovenského šoubiznisu.

Slovensko hľadá SuperStarfinalisti
Zdroj: TASR/Zuzana Čižmáriková

Peter Bažík

Jedným z najúspešnejších finalistov bol rodák z Habovky na Orave, ktorý mal v čase súťaže 18 rokov. Druhá séria Slovensko hľadá Superstar však nebola jediná spevácka šou, na ktorej sa zúčastnil. O tri roky nato sa objavil v Eurovision Song Contest 2009 a nasledujúci rok v slovenskej časti Eurovision Song Contest 2010.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev 19. marca 2024, 11:00

Mnohí si ho pamätajú aj ako víťaza prvého česko-slovenského X Factora v roku 2014. „Po skončení nášho ročníka sa začala tvrdá práca na sebe, vydal som maxisingel a pracoval na albume. Neskôr som prešiel rôznymi pozíciami od predajcu, kuriéra, hudobníka na výletnej lodi, vychovávateľa na základnej škole či dokonca cez elektrikárčinu až po stavbárčinu,“ spomína Peter na obdobie po skončení súťaže.

Peter BažíkSlovensko hľadá SuperStar 2
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Priznáva, že súťaž ho zmenila, a to dosť zásadným spôsobom. „Dala mi príležitosť zistiť, čo v živote chcem naozaj robiť, čo ma napĺňa a robí šťastným. Keďže som vtedy nemal žiadne skúsenosti s touto sférou biznisu, bolo to pre mňa ako veľká slávnostná imatrikulácia prváčika na základke, po ktorej záleží len na mne, ako prejdem celým radom úspechov či neúspechov a čo sa stihnem naučiť a zužitkovať v živote,“ spomína.

„Nakoniec som to skúsil znovu a dá sa povedať, že som študoval usilovne a ‚odpromoval som‘ v X Factore, ktorý som vyhral,“ uzatvára Peter. Po 16 rokoch od skončenia Superstar sa Peter stále venuje hudbe. Funguje predovšetkým ako producent, kouč, hudobný aranžér a skladateľ, ale stále aj vystupuje.

Pre Refresher prezradil, že sem-tam aj moderuje a aktuálne s produkčnou spoločnosťou Grandbeats pracuje na novom seriáli pre deti Barón Bait, v ktorom dabuje všetky postavy.

Peter Bažík
Zdroj: Facebook/Peter Bažík

Peter Cmorik

Rodák z Rožňavy sa napokon stal výhercom druhej slovenskej Superstar. Hoci v prípade väčšiny víťazov z predošlého či nasledujúcich ročníkov to, paradoxne, neznamenalo úspech, Peťo bol výnimkou a spomedzi jedenástky finalistov sa mu podarilo po súťaži zanechať v hudobnom priemysle najväčšiu stopu. 

Odporúčané
Spoločnosť Coca-Cola predstavila novinku. Prvá limitka inšpirovaná známym hudobným štýlom je dostupná už aj na Slovensku Spoločnosť Coca-Cola predstavila novinku. Prvá limitka inšpirovaná známym hudobným štýlom je dostupná už aj na Slovensku 11. marca 2024, 10:30

Po skončení šou spolu s Jurajom Kupcom napísal prvé hity Dážď a Mám pocit, ktoré sa stali zároveň hitmi roka. Ešte v roku 2006, keď vyhral súťaž, vydal album Nádherný deň, ktorý sa stal multiplatinovým. Doteraz sa venuje primárne hudbe, je 5-násobným zlatým slávikom a dvojnásobným strieborným slávikom.

Peter Cmorik v jednom z finálových kôl druhej série slovenskej Superstar v roku 2006.
Peter Cmorik v jednom z finálových kôl druhej série slovenskej Superstar v roku 2006. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Pravidelne koncertuje, vydáva single a albumy a neraz sa mu podarilo zložiť skladbu aj do filmov. Na konte má aj spolupráce s úspešnými hudobnými menami ako Zuzana Smatanová, IMT Smile, Adam Ďurica, Marta Jandová či Jaromír Nohavica. Peťo je frontmanom kapely Peter Cmorik Band a aj počas pandémie vystupujú prostredníctvom online koncertov v rámci živých prenosov.

Ako najznámejšieho speváka finálovej jedenástky ho však neobišla ani vlna kontroverzií. V roku 2012 totiž hral na predvolebnom mítingu strany SDKÚ ukradnutú pieseň. Išlo síce o jeho vlastnú hudbu, no text patril kapele Živé kvety, konkrétne z piesne Bez konca. Spor sa ťahal až do roku 2019, keď si Cmorik vypočul verdikt Krajského súdu v Banskej Bystrici.

Exsuperstarista musel zaplatiť odškodné 3 000 eur, všetky súdne trovy a veľkým písmom v presne znejúcej formulácii sa musel na vlastné náklady ospravedlniť v Novom Čase. Speváčka kapely Lucia Piussi na margo verdiktu na Facebooku napísala, že výšku odškodného vníma ako symbolickú a netrápi ju. Dôležitejšie pre ňu bolo víťazstvo spravodlivosti.

Peter Cmorík
Zdroj: Instagram/@petercmorikband

Barbora Balúchová

Barbora bola spoločne s Jakubom Petraníkom najmladšou finalistkou speváckej súťaže. V čase vysielania posledných kôl mala len 17 rokov. Rodáčka z Malaciek sa vo finále napokon umiestnila na 6. mieste. Po skončení šou nahrala debutový album Uletená a spevu sa venovala po celý čas, až kým nevypukla pandémia koronavírusu, prezrádza pre Refresher.

Odporúčané
V týchto európskych párty kluboch stretneš Rihannu či Kendall Jenner. V 90. rokoch v nich boli hedonistické večierky V týchto európskych párty kluboch stretneš Rihannu či Kendall Jenner. V 90. rokoch v nich boli hedonistické večierky 2. marca 2024, 12:30

Po skončení pandémie má v pláne opäť sa vrátiť na pódiá. „Súťaž ma zmenila, pretože som si splnila svoj sen z detstva, na ktorom som pracovala a pracujem doteraz. A to je spev. Som šťastná, keď vidím ľudí v dobrej nálade, šťastných, a to sa mi na koncertoch darilo. Pre mňa je to najkrajší pocit. Dúfam, že sa čoskoro situácia zlepší a budeme môcť opäť koncertovať,“ dodáva.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107381 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá finalistka otehotnela s Borisom Kollárom a čo o ich vzťahu hovorí.
  • Prečo by si dnes Lenku Kvakovú vôbec nespoznal.
  • Ktorý z finalistov sa dnes venuje testovaniu smartfónov a písaniu „tech“ recenzií.
  • Pre ktorú televíziu pracuje Jakub Petraník.
  • Ktorá finalistka v súčasnosti robí v kasíne.
  • Prečo mal Martin Krausz po skončení súťaže depresie.
Domov
Zdieľať
Diskusia